CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ψάρι βραστό (κοκκινόψαρο)




Υλικά:

  • 1 κοκκινόψαρο (το καθαρίζουμε και του βάζουμε λίγο αλάτι και λεμόνι)
  • 3-4 καρότα (κομμένα στα δυο)
  • 4 πατάτες ( κομμένες στα δυο )
  • 1 ντομάτα μεγάλη (την πλένουμε και της κάνουμε από πάνω ένα σταυρό)
  • 2 κρεμμύδια ξερά (τα καθαρίζουμε και τ' αφήνουμε ολόκληρα)
  • 1 ματσάκι σέλινο (το κόβουμε)
  • 2 κολοκύθια (σε ροδέλες χοντρές)
  • 2-3 λεμόνια  (το χυμό τους)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, τη ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει όλα, βάζουμε αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά μας να ψηθούν (δεν κλείνουμε το πώμα της κατσαρόλας). Η φωτιά να είναι σιγανή και να το κοιτάζουμε πότε -πότε να μην μας πολυψηθούν και λιώσουν.
Λίγο πριν ψηθούν καλά (να στέκονται), βάζουμε μέσα το ψάρι μας ολόκληρο ή κομμένο σε κομμάτια, το ψήνουμε ρίχνουμε και άλλο αλάτι εάν χρειάζεται και το λεμόνι. Μόλις είναι έτοιμο το  βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το πιπέρι μας και αν χρειαστεί και χυμό λεμονιού. Το σερβίρουμε ζεστό και με μπόλικο ψωμί .
                                                                         

Καλή σας όρεξη.
                                                                                       Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. Ό,τι πρέπει γι' αυτές τις κρύες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μας φίλη, έχετε δίκιο γιαυτό και εγώ θα σας γράψω και άλλες διάφορες σούπες αργότερα.Σας χαιρετώ Μαριλένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή