CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα για τον καφέ μας (σκέτα και με σοκολάτα)



Γεια σας και καλό σας μήνα! Μπήκε και ο Δεκέμβριος, ο μήνας με τις πολλές γιορτές, ετοιμασίες, γλυκά και μπόλικα ψώνια (έτσι που έχει γίνει τώρα το πράγμα θα ψωνίσουμε τα ακριβότερα και θα πάμε όλοι σε ταξίδια, σε μέρη εξωτικά αλλά δεν το λέμε πουθενά για να μην μας πιάσει η εφορία....εεεεε...τι να πρωτοκάνουμε; ψώνια εδώ, ψώνια και παραπέρα, άντε βρε παιδιά να κάνουμε κανένα μπισκότο για τον καφέ μας, κανένα γλυκάκι για να γλυκαθούμε και όλα καλά θα πάνε. Τα καλύτερα πιστεύω ότι έρχονται λίγη υπομονή ακόμα και όλα καλααααααα!


Υλικά:
  • 480 γραμμάρια βιτάμ
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3-4 βανίλιες άρωμα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ (εάν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του, βάλτε κάτι που σας αρέσει που έχετε στο σπίτι σας)
  • 1 αυγό  extra (για την επάλειψη πάνω στα μπισκότα)
  • 1 κιλό αλεύρι απλό (από το κιλό θα κρατήσετε περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ )
  • λαδόκολλες για τα ταψιά


Εκτέλεση:

Χτύπημα καλό στο μίξερ το βιτάμ, τα 2 αυγά, τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζω να ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι και αρχίζω να τα ανακατεύω με το χέρι μου, αφού το ανακατέψω καλά αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί μόνο για 10 λεπτά. Παίρνω τα φορμάκια μου, το ξυλάκι που έχουμε  για τα μπισκότα μας και αρχίζουμε τη δουλειά μας. Οι φωτογραφίες μου σας βοηθάνε αρκετά πιστεύω. 


Το πάχος για τα μπισκότα πρέπει να είναι περίπου όσο το δάχτυλό μας, βάζω λαδόκολλα στο ταψί και βάζω επάνω τα μπισκότα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (για να ροδίσουν θέλουν περίπου 25 λεπτά, ανάλογα όπως σας έχω πει πολλές φορές το φούρνο που έχει ο κάθε ένας), αφού έχω γεμίσει το πρώτο ταψί, κάνω επάλειψη με αυγό και τα ψήνω, βλέπετε και στις φωτογραφίες έχω βάλει σε μερικά αμύγδαλο και σε άλλα καρύδια, για να έχω ποικιλία γεύσεων, έχω κάνει και με κακάο. 

    
Πως το έκανα; είναι πολύ απλό, πήρα ένα κομμάτι ζυμάρι (το βλέπετε στις φωτογραφίες και έβαλα μέσα 2-3 κουταλάκια κακάο), το ζύμωσα καλά για να πάει παντού το κακάο και μετά το έβαλα κοντά σε ένα κομμάτι άσπρο ζυμάρι, δεν το ανακάτεψα ώστε τα μπισκότα να έχουν διάφορα σχέδια και γεύσεις. Βλέπετε ότι με ένα ζυμάρι εάν θέλετε βγάζετε μπόλικες γεύσεις και σχέδια!Σας αρέσουν; κάντε τα τώρα μην χάνετε χρόνο, θα δίνετε στα παιδιά σας για το σχολείο, για το γραφείο σας, για τον καφέ σας και για την καλή μας την πεθερά.



 Άντε καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.


                                                                                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου