CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Φρούτα στο φούρνο


Υλικά:

  • 2 ροδάκινα
  • 2 ακτινίδια
  • 1 μπανάνα
  • 3-4 βανίλιες
  • 5-6 φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες (άρωμα ή αν έχουμε φρέσκια βανίλια βάζουμε αυτή)
  • 1/2 ποτήρι του νερού βότκα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • τη φλούδα από ένα πορτοκάλι


Όλα αυτά τα φρούτα τα πλένουμε καλά - καλά, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια  των φρούτων, όσα έχουν. Τη μπανάνα τη κόβουμε σε 3 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί όλα μαζί και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη βότκα, τη κανέλα, τις φλούδες από το ένα πορτοκάλι και το χυμό τους και τα ανακατεύουμε ξανά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 200 βαθμούς περίπου και βάζουμε μέσα το ταψί μας, το αφήνουμε μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν αρκετά. Τα βγάζουμε κάποια στιγμή και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάρουν γεύσεις από όλα τα υλικά που έχουμε βάλει μέσα. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Συνοδεύεται ωραία με κρέμα παγωτό και με κέικ. Φτιάξτε ένα απλό κέικ κόψτε το στη μέση και βάλτε τα ψημένα σας φρούτα, μετά σκεπάστε το από πάνω με το άλλο του κομμάτι ή ακόμα και επάνω σε ψωμί. Η γεύση θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους.
                                      
 Καλή σας όρεξη.

                                                                                      Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου