CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μακαρόνια με σάλτσα και κομμάτια φέτας (εύκολα)


Υλικά:
  • 1 κουτί μακαρόνια
  • 3 ντομάτες (τις κόβετε σε κύβους μικρούς για να ψηθούν γρήγορα)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γραμμάρια φέτα (την κόβετε με το χέρι σας ή με το τρίφτη)
  • αλάτι,πιπέρι
  • ρίγανη
 
Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι,συγχρόνως σε ένα  τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα το κομμένο  κρεμμύδι, την κομμένη ντομάτα και τα ανακατεύουμε για λίγο.


Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση δυνατή θα βάλουμε το πελτέ, τα ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μείνει σκέτη πηχτή σάλτσα (να σκεπάσετε το τηγάνι για γρήγορο ψήσιμο). Κομματιάζετε τη φέτα με το χέρι σας επάνω από την σάλτσα και την ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά έτσι ώστε να πάει παντού και να μυρίσει. Μόλις κλείσετε τη φωτιά θα βάλετε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Θα σουρώσετε τα μακαρόνια, θα τ’ αλατίσετε, θα τα βάλετε σε μια πιατέλα και από πάνω θα ρίξετε τη σάλτσα σας και τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τώρα είναι έτοιμα για το τραπέζι σας.



Προσφέρετε με ένα καλό κόκκινο κρασί και καλή σας όρεξη.

                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου