CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αυγά μελάτα (τέρμα τα γκάζια)


Ο φίλος μας ο Βασίλης μου είπε μια ωραία συνταγή που του την έκανε η μητέρα του όταν ήταν μικρός και την θυμάται  με νοσταλγία. Όταν ήμασταν μικρά παιδιά δεν είχαμε και πολλά-πολλά πράγματα ή την πολυτέλεια που έχουμε τώρα, οπότε η μητέρα μου μας έφτιαχνε τα τσιγαριστά αυγά με τέρμα την φωτιά (τα γκάζια , το πετρογκάζ τότε), 'να σου τη πω' μου λέει και δοκίμασε την είναι εύκολη, γρήγορη και νόστιμη και ξέρετε τώρα.....είναι δυνατόν να μην σας την δώσω;

Υλικά:
  • 3-4 ντομάτες ώριμες (τις ξύνεται στον τρίφτη) 
  • 4 αυγά
  • λάδι ( για το τηγάνι )
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, την ανακατεύουμε λίγο και την αφήνουμε να τσιγαριστεί μέχρι να ψηθεί και να αρχίσει  να πετάγεται  η ντομάτα από δω  και από'κει  (η κουζίνα μας θα γίνει άνω κάτω αλλά αξίζει σας λέω), αφού αρχίζει λοιπόν και μυρίζει από το τσιγάρισμα ρίχνουμε από πάνω τα αυγά μας ολόκληρα ένα – ένα με προσοχή να μην μας σπάσουν και τα αφήνουμε να ψηθούν. Αφού χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, από πάνω βάζουμε το αλάτι και την ώρα που  θα κλείσουμε τη φωτιά θα βάλουμε και το πιπέρι μας για να μείνει το άρωμά του.

Τα προσφέρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί και κάτι για να πιούμε όπως ένα καλό κρασάκι.

Καλή σας όρεξη,

                                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου