CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τυρόπιτα




Γεια σας...και σε ποιόν δεν αρέσει μια τυρόπιτα που να είναι νόστιμη, γρήγορη και φυσικά από τα χεράκια μας; Γι' αυτό και εγώ σήμερα θα σας γράψω για μια τυρόπιτα που γίνετε γρήγορα και νομίζω ότι θα σας αρέσει γιατί έχει υλικά που τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας σχεδόν πάντα.


Για το φύλλο της  θα χρειαστούμε: 
  • 2 αυγά  (ολόκληρα)
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 2 και 1/2 φλυτζάνια αλεύρι (απλό για όλες τις χρήσεις)
 Γέμιση: 
  • 600 γραμμάρια φέτα
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνα γάλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 4 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 Έξτρα 2 αυγά για το τέλος (να είναι χτυπημένα)

Εκτέλεση:

Κάνουμε σε μια λεκάνη το φύλλο μας, χτυπάμε τα αυγά με το λάδι, το αλάτι, βάζουμε και το γάλα και τ' ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας σιγά-σιγά για να κάνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε στην άκρη.




  
Παίρνουμε τώρα μια άλλη λεκάνη για να κάνουμε τη γέμιση μας. Χτυπάμε τ' αυγά μας με ένα πιρούνι προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το σιμιγδάλι και στο τέλος πάνω από το μείγμα μας προσθέτουμε την φέτα μας τρίβοντας την με το χέρι μας, αφού τα ανακατέψουμε όλα καλά βάζουμε και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά-καλά, ανοίγουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

 
  
Ανοίγουμε το φύλλο μας με ένα ξυλίκι ή με το χέρι μας (να είναι λεπτό προς μέτριο για να σας ψηθεί καλά από μέσα), λαδώνουμε το ταψί μας καλά με λάδι, απλώνουμε  το φύλλο μας και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση μας. Χτυπάμε τα 2 έξτρα αυγά και περιχύνουμε από πάνω τη τυρόπιτα μας.
Αυτό ήταν, την βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και όταν κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και  την προσφέρουμε. Μπορείτε να την δίνετε σε κομμάτια στα παιδιά σας για το σχολείο, για το γραφείο σας και .....




       Καλή σας όρεξη!

                                                                                    Μαριλένα


Θέλω να ξέρετε ότι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε την τυρόπιτα ή οτιδήποτε γλυκό θέλουμε να κάνουμε, πάντα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Να τα βγάζουμε πιο νωρίς από το ψυγείο μας και όχι τη τελευταία στιγμή, έχει μεγάλη σημασία, ακόμα και στο ανακάτεμα των υλικών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου