CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Χόρτα βραστά (βλίτα)



Υλικά:

  • 1 κιλό βλίτα (τα καθαρίζουμε και τα πλένομαι καλά. Για να φύγουν τα μαμούνια, βάζουμε μια κουταλιά αλάτι η ξύδι και τ' αφήνομε για λίγο σε μια λεκάνη)
  • 5-6 κολοκύθια  (μεσαία, τα πλένουμε και τα χαράζουμε)
  • 5-6 πατάτες (μεσαίες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι
  • λάδι
  • 2 τομάτες (τις πλένουμε και τις κόβουμε)
  • 250γρ.φέτα


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αφού βράσει ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τα κολοκύθια.και μετά από 5' βάζουμε και τα χόρτα. Είναι ψημένα όταν το κοτσάνι τους είναι μαλακό.Σ' ένα μικρότερο κατσαρολάκι βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και ρίχνουμε τις πατάτες για περίπου 10'. Όταν είναι όλα έτοιμα, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι και τη φέτα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Κατά τον ίδιο τρόπο γίνονται κι άλλα χόρτα όπως για παράδειγμα ραδίκια, αμπελοφάσουλα και άλλα.



Καλή σας όρεξη, 
Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου