CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ψάρια τηγανιτά (γρήγορα)




Υλικά:
  • 1 κιλό ψάρι (γόπες η σαυρίδι η μπακαλιάρους, ότι ψάρι σας αρέσει και γίνετε στο τηγάνι)
  • 2 λεμόνια (ο χυμό στους)
  • λάδι για το τηγάνι
  • αλεύρι για τα ψάρια (αλευρώνουμε)
  • 2 κουταλιές αλεύρι (έξτρα για το τέλος)
  • αλάτι, δεντρολίβανο (αρισμαρί)

Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας από τα λέπια και τα πλύνομε καλά-καλά τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε ώστε να φύγουν τα νερά για 30 λεπτά περίπου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά  και προσέχουμε να μην μας καούν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τους ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και το χυμό από το λεμόνι, προσοχή μην το ρίξετε όλο!Βάλτε ποσότητα ανάλογα το δικό σας γούστο.



Όταν τελειώσουν τα ψάρια στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 2 κουταλιές αλεύρι και το δεντρολίβανο για να πάρουν μια δυνατή βράση (η φωτιά σας να είναι δυνατή τώρα), ρίχνουμε από πάνω από τα ψημένα ψάρια τη σάλτσα αυτή και τα προσφέρουμε με τηγανιτές πατάτες και μια χωριάτικη σαλάτα.Τι άλλο καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε;  μια ρετσίνα και στην υγειά σας.



                                     Καλή σας όρεξη.

                                                         Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου