CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κοτόπουλο της μπύρας....στο τηγάνι!!!

Πάμε να μεθύσουμε, με κοτόπουλο που θα το ψήσουμε με ....Μπύρα! Τι είπα; Φυσικά αυτό που ακούσατε...Μπύρα! Είναι φιλαράκια μου αρκετά εύκολο ...Νόστιμο...και γρήγορο, μα φυσικά για όλα τα γούστα..Μικροί μου φίλοι πηγαίνετε στην κουζίνα με τη μαμά ή τον μπαμπά και θα δείτε τι επιτυχία θα έχετε αφού είναι πανεύκολο..Μιλάω πολύ;... Καλή σας επιτυχία λοιπόν!


Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο μικρό, κομμένο σε μικρά κομμάτια για τηγάνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κουτί μπύρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, τοποθετούμε το ένα κομμάτι κοτόπουλο δίπλα στο άλλο και από πάνω βάζουμε το λάδι. Προσθέτουμε τη μισή μπύρα και ανοίγουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές και μετά αφού έχει εξατμισθεί η μπύρα ρίχνουμε και την υπόλοιπη. Μετά από 20 λεπτά που έχουμε βάλει την μπύρα το δοκιμάζουμε να δούμε εάν είναι ψημένο, εάν θέλει κι άλλο προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό. Αφού έχει ψηθεί καλά το κρέας μας και έχει πάρει αυτό το όμορφο το ξανθωπό χρώμα ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα από το λεμόνι, το χυμό του, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού και κόβουμε μπόλικο ψωμί για τη σάλτσα του!

                        Καλή σας όρεξη με καλή παρέα και ένα ποτηράκι μπύρα!
                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου