CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στιφάδο με μοσχάρι .....

Άμα είχαμε ένα στιφάδο τώρα, δεν θα το τρώγαμε τάκα-τάκα; Όχι, πείεε μου...Θέλω τώρα ένα πιάτο με στιφάδο..Μπόλικο ζουμί και ένα ποτηράκι κρασί..Στην υγειά σας και πάμε γρήγορα στην κουζίνα της θείας Μαρίκας να το φτιάξουμε για να το δοκιμάσουμε...Είναι γρήγορο και εύκολο φαγητό για όλους και όλες μας ...Δεν χρειάζεται να έχετε μπόλικες γνώσεις..Ακούστε τι σας λέει η μαμά η Μαριλένα!
Η θεία Μαρίκα μου λέει:
- Τη συνταγή αυτή Μαριλένα την κάνω ξέρεις πόσα χρόνια;
-Πόσα χρόνια θεία Μαρίκα;
-Περίπου 60 και βάλε..απλή και νόστιμη...Έχω ψήσει στιφάδα και στιφάδα..έχω αλλάξει συνταγές και συνταγές..Αλλά αυτή είναι η πιο νόστιμη, η πιο απλή και η πιο γρήγορη.
-Σε ευχαριστώ θεία Μαρίκα και όλοι οι άλλοι που θα την κάνουν ..Που θα σε ακολουθήσουν στην κουζίνα σου!


Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φλούδες από πορτοκάλι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. πελτέ

Εκτέλεση:

Πλένουμε το μοσχάρι, τρίβουμε το μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρίζουμε τα μικρά ξερά κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και το κρέας, τα ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα το κρέας μας σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε να θωρακίσουμε το κρέας μας και να είναι ζουμερό από μέσα όταν το φάμε. Προσθέτουμε και το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα μικρά κρεμμύδια για το στιφάδο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα φύλλα από τη δάφνη, τις φλούδες από το πορτοκάλι, το πελτέ, το μπαχάρι και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα τα υλικά αρώματα και γεύσεις, έχουμε τη φωτιά μας χαμηλή και περιμένουμε να ψηθεί, το ανακατεύουμε πότε-πότε και δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί και άλλο νερό. Θέλουμε να ψηθεί, να μείνει με ζουμί...Έτσι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με μπόλικη φέτα...Ψωμί για βούτες..
                                                              Ένα ποτήρι κρασί και βουρ στο πιάτο μας!
                                                                                                      Μαριλένα


Προσοχή: Αφού ψηθεί το φαγητό μας, να βγάλουμε τους 5 κόκκους μπαχάρι ..Ο λόγος; Να μην σπάσουμε κανένα δόντι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου