CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Σπανακόρυζο....με λάχανο, καρότο και σπανάκι

Όταν σας λέω ότι η νύφη μου, η Πόπη, του αδελφού μου η γυναίκα κάνει κάτι φαγητά, μα κάτι φαγητά...Να με ακούτε...Να ακούτε τη μαμά τη Μαριλένα....
Μια δοκιμή...Ένα φαγητό...Στα 20 λεπτά...και τόσο, μα τόσο νόστιμο δεν υπάρχει..Μαγειρέψτε σήμερα στην κουζίνα της Πόπη μας!! Δεν θα χάσετε. Θα κερδίσετε το καλύτερο σπανακόρυζο...και τα καλύτερα και τα περισσότερα μπράβο!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι δροσερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 μπωλ του παγωτού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας. Πλένουμε, καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και τρίβουμε στην ξύστρα της ντομάτας τα υλικά όπως σας έχω πει παραπάνω. Αφού έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας, αρχίζουμε το μαγείρεμα. Είναι τα υλικά μας φρέσκα, ψιλοκομμένα και τριμμένα οπότε θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο, να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά, τώρα την ντομάτα, τον άνηθο. Βράζουμε ξεχωριστά το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο ζεστό νερό και σε χαμηλή φωτιά περιμένουμε να ψηθούν και να ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Μόλις βράσει το ρύζι για 3-4 λεπτά μόνο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Τώρα ρίχνουμε και το δροσερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται ακόμα λίγο νερό, τότε το προσθέτουμε, περιμένουμε για λίγο, δοκιμάζουμε, ρίχνουμε το σπανάκι και μετά από 5 λεπτά το ρύζι μας το οποίο έχουμε βράσει για 3-4 λεπτά μόνο, δεν το θέλουμε ψημένο, γιατί θα ψηθεί μαζί με το σπανάκι και τα άλλα μας υλικά στην κατσαρόλα μας. Το σερβίρουμε με μπιφτέκι, μπριζόλα ή και σκέτο.

                                                                                                    Καλή σας όρεξη!
                                                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου