CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ρακόμελο!!!!

Στην Κρήτη..Εδώ που είμαι τώρα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, έχουμε μπόλικη ρακή. Τη συνοδεύουμε με μεζεδάκια, με ξηρούς καρπούς, πίνουμε μετά από ένα καλό φαγοπότι για χώνεψη, τη χρησιμοποιούμε για εντριβές όταν έχει πολύ κρύο, για το κρύωμα, μα το καλύτερο; Το φτιάχνουμε σε μια κατσαρόλα, απλά ποιο; Μα το ΡΑΚΟΜΕΛΟ !!! Γι' αυτό σας μιλάω τόση ώρα, ώρα να πιάσουμε την κατσαρόλα μας να πάμε στην κουζίνα της Μαριλένας και να το φτιάξουμε όλοι μαζί, το κρύο είναι τσουχτερό να το αντέξεις δεν μπορείς!


Υλικά:
  • 1 λίτρο ρακή
  • 5 γαρίφαλλα το μπαχαρικό, όχι τριμμένα, ολόκληρα τα θέλουμε
  • 2-3 ξύλα κανέλας μικρά 
  • 5 κουταλιές της σούπας καλό μέλι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα, αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα αρώματα. Μόλις περάσουν 10 λεπτά κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε επάνω στην κουζίνα για άλλα 10 λεπτά. Τέλος, βγάζουμε τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια κανέλας από την κατσαρόλα (μπορούμε να τα αφήσουμε εάν θέλουμε) και το φυλάμε σε μπουκάλια γυάλινα ή το σερβίρουμε αμέσως ζεστό σε μικρά ποτηράκια. Όποτε το χρησιμοποιούμε το ζεσταίνουμε ελαφριά ή το πίνουμε κρύο και στην υγεία μας!
                                             Καλή σας επιτυχία...
                                                   Στην υγειά σας!!!!
                                                         Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου