CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Κουλουράκια για όλη την ώρααααααααααα..

Να μην έχουμε κάτι στο ντουλάπι μας για κάθε ώρα και για κάθε στιγμή;..Για τον καφέ μας; Για το γραφείο μας;..Για το σχολείο;..Για εμάς βρε παιδιά, κάτι να μασουλάμε και να μας αρέσει! Ελάτε να τα κάνουμε είναι εύκολα, γρήγορα αλλά και νόστιμα!!
Λέω να μην καθυστερούμε άλλο... Ακολουθήστε την κουζίνα της Μαριλένας...Από την μυρωδιά του φούρνου..Καλώς ήλθατε φίλοι μου...


Υλικά:
  • 250 γραμμάρια βιτάμ
  • 3 ποτήρια του νερού λάδι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα (διαλύουμε τη σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα)
  • 2 φακελάκια μπέικιν-πάουτερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σκόνη
  • 2 κιλά περίπου αλεύρι
 Για το τέλος:
  •  250 γραμμάρια σουσάμι ....όποιος θέλει

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη και το βιτάμ, τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σόδα μέσα στο ένα ποτήρι πορτοκαλάδας πάνω από τη λεκάνη γα να μην μας χυθεί έξω από το μείγμα μας και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα μαζί με τη σόδα στο μείγμα. Στο 1 κιλό αλεύρι προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη, αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι στο μείγμα και προσθέτουμε και το σκέτο αλεύρι, προσοχή μήπως και δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι, το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό, να μην κολλάει και να πλάθετε.
Παίρνουμε τα ταψάκια μας, βάζουμε λαδόκολλα  και αρχίζουμε να κάνουμε κουλουράκια ή δαχτύλους όσο ένα δάχτυλο ίσια ή σε σχήμα S. Εάν τώρα σας αρέσει το σουσάμι τα κυλάτε από πάνω και τα τοποθετείτε στην λαμαρίνα σας. Έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, παίρνουν χρώμα χρυσαφί. Αυτά ήταν φίλοι μου...Που είναι ο καφές;
                                                                                          Καλή σας επιτυχία.
                                                                                                Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου