CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Μουσταλευριά

Καιρός για να κάνουμε μια μουσταλευριά που με έχετε φάει, τα αυτιά μου..Ναι λοιπόν σας την έχω εδώ, από της φίλης μου τη μαμά..όνομα δεν θέλει να βάλω! Παιδιά τη δοκίμασε ο άντρας μου ...Γλυκατζής όπως πάντα και ξέρετε κάτι; Η δοκιμή του ήταν ένα και δυο ολόκληρα μπολ για να καταλάβει λέει αν είναι νόστιμη...Κόντευε να μας φάει όλα τα μπολ! Χα!!Χα!!!! Φύγαμε!


Υλικά:
  • 1 φλιτζάνα του τσαγιού αλεύρι
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού μούστο
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 80 γραμμάρια σουσάμι καβουρντισμένο 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε μια φλιτζάνα μούστο όπως είναι κρύος διαλύουμε το αλεύρι. Παίρνουμε τώρα μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο μούστο, μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει το βράσιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε το αλεύρι με το μούστο μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας πιάσει ο πάτος. Βγάζουμε τα ξυλάκια κανέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει καλά! Ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα καρύδια μας και θα μας πάρει περίπου 40 λεπτά να μας πήξει. Αφού πήξει καλά, κλείνουμε τη φωτιά μας, βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μουσταλευριά μας σε μπολ. Ρίχνουμε από πάνω σκόνη κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο μας μέχρι να παγώσουν καλά. Τα σερβίρουμε με ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
                                       Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτη!
                                              Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου