CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Πορτοκαλόπιτα.....

Φίλοι μου!!! Μια πορτοκαλόπιτα, μα τι πορτοκαλόπιτα θα σας γράψω σήμερα; Μόλις την έψησε η θεία Πόπη για το θείο το Μιχάλη. Χρόνια του πολλά σήμερα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και σε όλο τον κόσμο που γιορτάζει σήμερα...Τον Μιχάλη...Τον Άγγελο...Την Αγγέλα... Τον Ταξιάρχη....
Πάμε γιατί αν με αφήσετε θα μιλάω και θα μιλάω.....και πορτοκαλόπιτα δεν θα φάτε..Εγώ όμως έφαγα! Αμέ! Τι μου λέτε;..Θέλετε την συνταγή; Ορίστε  σας την γράφω ...


Υλικά:
  •  1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι  του νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
  •  3 πορτοκάλια το ξύσμα τους
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
 για το σιρόπι:
  • 1 και 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού νερό
  • 1/2 ποτήρι του νερού χυμός από πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • 2 πορτοκάλια τις φλούδες τους

Εκτέλεση:

Έχουμε βγάλει το φύλλο κρούστας από το ψυγείο μας και το έχουμε ανοίξει επάνω στο τραπέζι μας, θέλουμε να πάρει σε αυτό το γλυκό αέρα και δεν μας νοιάζει που θα ξεραθεί, έτσι μας βοηθάει να μπορούμε να το κόψουμε καλύτερα μετά μέσα στο μείγμα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μας και διαδοχικά βάζουμε και τη ζάχαρη. Μετά το λάδι, το μπέικιν-πάουντερ, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Τέλος, βάζουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το γιαούρτι. Πιάνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα μαδάμε μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να ανακατευτεί όλο το μείγμα καλά, να τραβήξει τα αρώματα και τις γεύσεις. Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε  για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Λαδώνουμε το ταψί μας καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και το στρώνουμε καλά, το βάζουμε στο φούρνο μας για να ψηθεί.
10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο μας θα κάνουμε το σιρόπι μας.:
Σε μια κατσαρόλα θα ρίξουμε όλα τα υλικά μας, μόλις πάρουν βράση θα μετρήσουμε 8 λεπτά και θα το κλείσουμε. Προσοχή από την ώρα βρασμού παίρνουμε την ώρα.
Αφού κλείσουμε το φούρνο μας, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά-σιγά το σιρόπι μας για να πάει παντού.
Το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι για 30 με 40 λεπτά, το σερβίρουμε σκέτο ...Αλλά και με παγωτό κρέμα είναι σκέτη γλύκα!!!!!!!
                                                                                                 Καλή σας επιτυχία!
                                                                                                         Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου