CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σκορδαλιά με ξύδι νόστιμη και εύκολη με πατάτες ή ψωμί

Υλικά:

  • 10 σκελίδες σκόρδο (ίσως εσείς θέλετε περισσότερο)
  • 1 κιλό πατάτες ή 3 φλιτζάνια ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο στο νερό (το στύβουμε για τα περίσσια νερά)
  • 1 ποτήρι λάδι δυνατό
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι
  • πιπέρι, λίγο αλάτι


Εκτέλεση:

Στο γουδί ή στο μούλτι σας βάζετε τις σκελίδες σκόρδο και τις λιώνετε με ελάχιστο αλάτι, έχουμε μουσκέψει το ψωμί και το έχουμε στύψει καλά για να φύγει το περίσσιο νερό ή έχουμε βράσει τις πατάτες καλά να έχουν μαλακώσει. Τις σουρώνουμε και τις κάνουμε με ένα πιρούνι σαν αλοιφή. Βάζουμε λοιπόν το ψωμί και αυτό στο γουδί, λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά-καλά.
Ρίχνουμε μέσα και λίγο-λίγο το λάδι με το ξύδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Όταν την δοκιμάσετε και σας αρέσει η γεύση που έχει πάρει η σκορδαλιά σας τότε σταματάτε, την σερβίρετε σε μπολ μαζί με τον μπακαλιάρο σας και με λίγες τηγανητές πατάτες. Το ίδιο ακριβώς κάνετε και με τις πατάτες τίποτα το διαφορετικό, εσείς θα κάνετε το δικό σας πάνω στις γεύσεις που προτιμάτε.
Καλή σας όρεξη.

                                                                           Μαριλένα

1 σχόλιο:

  1. Επίκαιρη συνταγή! Ιδανική για το σημερινό τραπέζι!
    Καλά να περάσετε, Μαριλένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή