CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα αχνιστά μύδια (γρήγορη συνταγή και νόστιμη)

Καθαρή Δευτέρα έρχεται δεν πρέπει να φάμε θαλασσινά, μύδια, στρείδια, αχιβάδες, χταπόδια και ό,τι θαλασσινό υπάρχει; Θα κάνουμε υπομονή και όπως σας έχω πει τα καλύτερα έρχονται δεν θα μας κόψουν και το φαγητό οι μεγάλοι, συμφωνείτε;...Πάμε και θα περάσουμε καλά, θετική σκέψη και όλα πρίμα...
Μύδια, πολλοί τα τρώνε, λίγοι ξέρουμε να τα αχνίζουμε έτσι που πρέπει για να μπορούμε να τα φάμε χωρίς να πάθουμε καμιά δηλητηρίαση εάν δεν προσέξουμε να βγάλουμε τα νεκρά μύδια από τα ζωντανά κατά τη γνώμη μου.
Γι' αυτό θα πρέπει να τα προσέξουμε καλά, κάντε σιγά-σιγά αυτό το φαγητό και με προσοχή. Αξίζει και όπως σας έχω ξαναπεί δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος.
Πάμε λοιπόν και με προσοχή και καλή σας επιτυχία.




Υλικά:

  • 1 και 1/2 κιλό μύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι ολόκληρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό, τα αφήνουμε.
Πλένουμε καλά τα μύδια κάτω από τη βρύση, τραβώντας τα μουστάκια τους τα τρίβουμε καλά για να φύγει η άμμος που έχουν από τη θάλασσα και τα αφήνουμε στην άκρη για να στραγγίσουν από τα νερά. Παίρνουμε μία κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνουμε το λάδι (σε χαμηλή φωτιά), το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Τώρα θα ρίξουμε μέσα τα πλυμένα μας μύδια. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κρασί και κλείνουμε το καπάκι. Ανοίγουμε την κατσαρόλα μας σε 20 λεπτά περίπου και τα κοιτάζουμε καλά-καλά να δούμε ποια είναι ζωντανά και ποια νεκρά. Τα νεκρά είναι αυτά που θα πετάξουμε και δεν θα φαγωθούν και είναι τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει, δηλαδή τα κλειστά τα πετάμε.
Τώρα που πετάξαμε αυτά που δεν τρώγονται θα ρίξουμε το χυμό από το λεμόνι, θα πάρει για 1 λεπτό μία βράση, θα βάλουμε το αλάτι μας και το πιπέρι, τέλος τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα αχνιστά μας μύδια σε πιατέλα που να χωράει και το ζουμί τους με μπόλικη λαγάνα.
Δεν μπορείτε να μου πείτε τώρα ότι σαρακοστιανά φαγητά δεν σας έχω δώσει μπόλικα και αν προλάβω θα σας γράψω και άλλα. Καλή σας επιτυχία και καλά να περνάτε όλοι σας με καλή παρέα και τέρμα παρακαλώ η γκρίνια.
Γεια σας φίλοι μου, καλή Σαρακοστή και παρέα καλή με μπόλικο κρασί, ούζο αλλά όσοι οδηγείτε μην το παρακάνετε, υπάρχει ζωή, υπάρχουν παιδιά που μας περιμένουν υπάρχουμε εμείς και καλά να περνάμε....................................Μαριλένα

Καλή σας όρεξη...

2 σχόλια:

  1. Τέλεια η συνταγή σου, Μαριλένα! Εύκολη και πολύ νόστιμη!
    Καλά Κούλουμα σε σένα και την οικογένειά σου! Να περάσεις όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να είσαι καλά φίλη μου και να περάσεις και εσύ καλά με όλη σου την παρέα και την οικογένειά σου,τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή