Όπου και να πάμε τώρα θα βρούμε
φραγκόσυκα, είναι ένα φρούτο που το τρώμε είτε σκέτο είτε με μπόλικο παγωτό,
κρέμα.
Δείτε λοιπόν τον τρόπο που τα
καθαρίζουμε.
Χρειαζόμαστε ένα μαχαίρι [να
κόβει καλά] και ένα πιρούνι.
Παίρνουμε τα φραγκόσυκα [προσοχή
όχι με το χέρι μας] και τα καθαρίζουμε με τον τρόπο που σας δείχνω. Οι
φωτογραφίες μου πιστεύω να σας βοηθήσουν.
Μετά τα τοποθετούμε μέσα στο μπολ,
τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να παγώσουν καλά. Τα προσφέρουμε με παγωτό κρέμα ή σκέτα, είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά.
Μάθετε στα παιδιά σας να τα τρώνε
με ένα κουταλάκι, αν θέλετε κάντε τους ένα ζελέ και βάλτε μέσα κομμάτια από το
φραγκόσυκο (το ζελέ που πηγαίνει με το φραγκόσυκο είναι το λεμόνι).
Καλή
σας όρεξη,
Μαριλένα
καλησπέρα , τα πολύ ώριμα φραγκόσυκα γίνονται ωραιότατο λικέρ
ΑπάντησηΔιαγραφή