Γεια σας... ο κόσμος είναι γεμάτος ντομάτες, πάρτε τώρα που υπάρχουν
για να έχετε στο ψυγείο σας όλο το χρόνο, καθώς και κρεμμύδια.
Εδώ θα σας δείξω τον τρόπο βλέποντας τις φωτογραφίες που έχει βγάλει η Πάμελα και με τη βοήθεια της Λίας και την δική μου πως να τις φτιάχνετε.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες καλά- καλά και τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια
Εδώ θα σας δείξω τον τρόπο βλέποντας τις φωτογραφίες που έχει βγάλει η Πάμελα και με τη βοήθεια της Λίας και την δική μου πως να τις φτιάχνετε.
Υλικά:
- 2-3 κιλά ντομάτες
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
- σακουλάκια μικρά μαζί με τα σιδεράκια τους
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες καλά- καλά και τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια
και τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε
και τα κόβουμε σε κομμάτια και αυτά [εάν θέλουμε βάζουμε δροσερά κρεμμυδάκια
ότι μας αρέσει ή ότι έχουμε],
βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες
και τις πολτοποιούμε.
Tις αδειάζουμε σε μια λεκάνη το
ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια είτε είναι δροσερά είτε ξερά και τα πολτοποιούμε
και αυτά.
Ανοίγουμε ένα- ένα τα σακουλάκια
και βάζουμε μέσα την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε φαγητό που θα
κάνουμε και σε άλλα θα βάλουμε μαζί τη ντομάτα και το κρεμμύδι, τα κλείνουμε
και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη
μας έτσι όταν κάνουμε ένα φαγητό έχουμε έτοιμη την ντομάτα μας και το κρεμμύδι
για να μη χάνουμε χρόνο ούτε να τρέχουμε κάθε φορά να αγοράζουμε, έτσι έχουμε
συνεχώς στο ψυγείο μας για κάθε φαγητό που θα θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε.
Όταν είναι η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε
την βγάζουμε εκείνη την στιγμή από την κατάψυξη ή 30 λεπτά νωρίτερα και την
βάζουμε αμέσως στο φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη,
Μαριλένα
Πιστεύω οι φωτογραφίες να σας
βοηθήσουν.
Πολύ έξυπνη και χρήσιμη πρόταση !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή