Υλικά:
- 6 μελιτζάνες (όχι πολύ μεγάλες)
- 800 γρ. κιμά (το ψήνουμε απλά, όπως στις μακαρονάδες)
- 300 γρ. τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι (ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει)
- Λάδι για το τηγάνι
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 δόση μπεσαμέλ (όπως σας έχω δείξει)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση, τις αδειάζουμε (βάζουμε το λάδι στο τηγάνι) και τις τηγανίζουμε ελαφριά.
Αφού τις τηγανίσουμε τις
τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι από το τηγάνισμα.
Πάνω στη μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο τυρί
και τις βάζουμε στο φούρνο που
έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς. Τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθωπό χρώμα. Τις προσφέρουμε με μία ωραία χωριάτικη σαλάτα ή με σκέτη φέτα.
Καλή σας όρεξη μέχρι την επόμενη
φορά που θα τα ξαναπούμε...
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου