CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πατάτες γεμιστές στο τάκα τάκα

Υλικά:


  • 4 μεγάλες πατάτες (στρογγυλές ώστε να μπορείτε να τις ανοίξετε εύκολα)
  • 2 τομάτες μέτριες (βγάλτε τους σπόρους, τη φλούδα και ψιλοκόψτε τις)
  • 5-6 κομμάτια μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μικρό (ψιλοκομμένο)
  • 200γρ. φέτα
  • 10 φύλλα μαϊντανό (χωρίς το κλαδί, ψιλοκομμένο)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 3 κουτ.σούπας λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται, ρίχνουμε 1/2 κ.γλ. αλάτι και τις βράζουμε για 25'-30'. Αφού είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και  κόβουμε από πάνω ένα κομμάτι ώστε ν' αδειάσουμε το περιεχόμενο. Κρατείστε τη ψίχα σ' ένα μπολ. Εν τω μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει όλα μας τα λαχανικά .Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον, (αφού το έχουμε βγάλει) προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανικά (μη προσθέσετε νερό). Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τηγανίζουμε για 15'-20', προσθέτουμε τη ψίχα απο τις πατάτες (που έχουμε αδειάσει) και ανακατεύουμε καλά. Όταν ψηθούν κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε το μπέικον. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες μας. Έπειτα θρουλάμε τη φέτα με το χέρι μας πάνω σε κάθε πατάτα. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 220C (γκριλ) και τις ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα για περίπου 15'- 20'. Τις προσφέρουμε με δροσερή μπύρα. 

Και καλή σας όρεξη, 

Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου