CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χοιρινές μπριζόλες


Υλικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες [να πείτε να σας τις κόψει ο κρεοπώλη λεπτές για τηγάνι]
  • 2 μέτρια κρεμμύδια [κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες]
  • 2 ντομάτες  [κομμένες σε λεπτές φέτες]
  • 1 λεμόνι [το χυμό του]
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο [ή κόκκινο]
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη 


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φέτες από το κρεμμύδι και αφού πλύνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε και αυτές. Ανοίγουμε την κουζίνα μας σε δυνατή φωτιά, τις ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες και συνεχίζουμε τα ανακάτεμα με ένα πιρούνι.
Θα δούμε ότι σε αυτό το σημείο θα έχουν βγάλει μπόλικο ζουμί από τα λαχανικά που έχουμε βάλει,
προσθέτουμε το λάδι [επάνω σε κάθε μπριτζόλα θα βάλουμε από μια κουταλιά λάδι] και  το κρασί, μην το βάλετε αμέσως όλο το ποτήρι γιατί ίσως να μην χρειαστεί, βάλτε το μισό σε αυτό το σημείο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψήνετε σιγά – σιγά, δεν το αφήνουμε το κοιτάζουμε και το ανακατεύουμε πότε-πότε και αν χρειαστεί προσθέσετε και το υπόλοιπο κρασί. Το δοκιμάζετε και λίγο πριν το κλείσετε θα προσθέσετε το αλάτι σας, τη ρίγανη, το χυμό από το λεμόνι και μόλις κλείσετε τη κουζίνα θα προσθέσετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τις προσφέρετε με τηγανητές πατάτες ή με ένα γρήγορο πουρέ που θα τον κάνετε εσείς σας δίνω παρακάτω τη συνταγή μου [για γρήγορο πουρέ]. Μα βέβαια δεν ξεχνάμε και μια σαλάτα και μπόλικο καλό κρασάκι.

                     Καλή σας όρεξη.

                                                                                       Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου