CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φακές σούπα



Υλικά:


  • 500 γραμμάρια φακές [ καθαρισμένες ]
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές
  • 2 - 3 φύλλα δάφνη
  • 3 ξερά κρεμμυδάκια [ καθαρισμένα ]
  • 3 ντομάτες μέτριες φρέσκες [ να τις περάσετε από τον τρίφτη ]
  • 1/2 κούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη φακή και νερό να την σκεπάζει. Αφού βράσει η φακή περίπου 20 λεπτά, την ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με μπόλικο νερό και την αφήνουμε στο τρυπητό μέχρι να βάλουμε στην ίδια κατσαρόλα τη δάφνη, τη φακή,τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, την σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά, θα χρειαστεί και άλλο νερό μέχρι να είναι έτοιμη για να βάλετε και τα υπόλοιπα υλικά.
Προσοχή μην κλείσετε την κατσαρόλα σας γιατί η φακή φουσκώνει και θα σας χυθεί στην κουζίνα σας.
Δοκιμάστε την και εάν δείτε ότι η φακή σας είναι περίπου έτοιμη, ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και τη βράζετε μέχρι να ψηθεί καλά.
Το πιπέρι το βάζουμε όταν κλείνουμε τη φακή και έτσι μένει η μυρωδιά του. Εάν θέλετε, το νερό που βάζετε στο φαγητό, να το βάζετε ζεστό και έτσι δεν σταματάει η βράση του και ψήνετε γρηγορότερα.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν η φακή σας μείνει με το ζουμάκι της και την σερβίρετε με σαρδέλες, με μια χωριάτικη σαλάτα ή ακόμα και με τηγανητές πατάτες και με φέτα και σκέτη φυσικά με μπόλικο ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη με ένα νόστιμο όσπριο, τη φακή.


                                                                                                                 Μαριλένα.

2 σχόλια: