CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Πίτες της Κρήτης



Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι το απλό [για όλες τις χρήσεις]
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ρακί
  • 1 1/2 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 500 γραμμάρια γλυκιά μυζήθρα [μπορείτε να βάλετε και ξινή η να κάνετε με την ίδια δόση και από τις δύο γεύσεις]
  • νερό όσο χρειαστεί [να είναι λίγο χλιαρό]
  • [λάδι για το τηγάνισμα προσοχή ελάχιστο η και καθόλου ακόμα εάν υπάρχει αντικολλητικό τηγάνι]
  • μέλι κρητικό ΝΤΙΝΑΣ (Dina's)

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε το λάδι, τη ρακί, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό, αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας νερό [προσοχή και σιγά–σιγά] μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή και μαλακή για να μπορούμε να την πλάσουμε και να γίνουν αφράτες οι πίτες μας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και σε μικρά κομμάτια την μυζήθρα μας. Παίρνουμε ένα–ένα μπαλάκι την ζύμη μας και την ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε ένα κομμάτι μυζήθρα και την κλείνουμε σαν να είναι πουγκί την πατάμε καλά με το χέρι μας ή ακόμα και με τον πλάστη μας δίνοντας της ένα στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε μια καθαρή πετσέτα σε ένα δίσκο και τις βάζουμε επάνω σκεπάζοντας τις για να μην ξεραθούν μέχρι να έρθει η ώρα που θα τις τηγανίσουμε.

Αφού τις τελειώσουμε, τηγανίζουμε ελαφρώς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και ρακί εάν υπάρχει.

Καλή σας όρεξη και στην υγειά μας..

Μαριλένα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου