CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα


Υλικά:

  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γραμ κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 2 μεσαία τριμμένα κρεμμύδια
  • λίγος μαϊντανός,ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα
  • λίγη ρίγανη,κύμινο,πιπέρι,αλάτι
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο στο νερό [να το έχετε καλά σφίξει ].
  • περίπου μισό φλιτζανάκι του καφέ λάδι 
  • 1 σφηνάκι ρακή
Το μυστικό μου φυσικά είναι η ρακή!Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη, το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο μέσα για κάμποση ώρα.Βάζουμε στο τηγάνι λάδι αρκετό, ανοίγουμε τη φωτιά και μέχρι να ζεσταθεί  κάνουμε τον κιμά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.Μπορούμε να τους συνοδέψουμε με τηγανητές πατάτες,με πουρέ η σκέτους με μια σαλάτα.

Αυτούς τους κεφτέδες μπορείτε να τους κάνετε λίγο μεγαλύτερους και να τους ψήσετε στο φούρνο με   πατάτες [ πρώτα τις πασπαλίζετε με λίγο λάδι,αλάτι ] τα βάζετε όλα μαζί στο φούρνο[προσθέτετε λίγο νερό] προσοχή η θερμοκρασία να είναι χαμηλή,190 βαθμούς  για περίπου 50 λεπτά
και το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους πλάσετε ,να τους κάνετε κεφτεδάκια και να τους βάλετε στην κατάψυξη σας για περίπου 3 μήνες δεν παθαίνει τίποτα και πάντα  θα έχετε για ώρα ανάγκης κάτι έτοιμο για σας και φυσικά και για τους φίλους σας.


Σάλτσα:





Υλικά:
  • 4 τομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγη ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι
  • 1 φλυτζ. του καφέ κρασί (ότι έχετε)
Σένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμυδι τ' ανακατεύομε για 2'-3' και ρίχνουμε τη τριμμένη τομάτα.Το ξανα ανακατεύομε για λίγο.Σ' ένα φλυτζανάκι του καφέ διαλύουμε το πελτέ με λίγο νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί, προσθέτουμε λίγο κρασάκι (οτι έχουμε) και τ'αφηνουμε με το λαδί του. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν έχει πήξει.Προσθέτουμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα, τους αφηνοιυμε 2'-3' να πάρουν μια βράση και τους προσφέρουμε μ'ενα καλό κόκκινο κρασί.Αυτή τη σάλτσα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στις μακαρόνάδες μας και σε άλλα πολλά φαγητά.

Καλή  σας  όρεξη
                                                                                               Μαριλενα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου