Υλικά:
Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, το αλεύρι με το γιαούρτι, τη σόδα, τα αυγά και το λάδι.
Τα ζυμώνω καλά και αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.Λιώνω τη φέτα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.Χωρίζω τη ζύμη σε 16 περίπου κομμάτια, ανοίγω το κάθε κομμάτι της ζύμης με το χέρι μας στα δύο και βάζω μέσα μια κουταλιά καλή [ γεμάτη ] φέτα, από πάνω βάζω άλλο ένα κομμάτι ζυμάρι και το κλείνω με λίγο νερό που βάζω με το δάχτυλό μου γύρω - γύρω.
Έτσι σχηματίζουμε τυροψωμάκια και τα αφήνω να ξεκουραστούν, μέχρι να προθερμαστεί ο φούρνος στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις ο φούρνος μας είναι έτοιμος ρίχνω από πάνω το σησάμι στα ψωμάκια και τα ψήνω.Μόλις πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα είναι έτοιμα.
Με λίγες ελίτσες η με μια σαλάτα η ακόμα και σκέτα είναι πεντανόστημα.
Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του καφέ σόδα
- 1/2 του κιλού φέτα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνα λάδι
- σησάμι
Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, το αλεύρι με το γιαούρτι, τη σόδα, τα αυγά και το λάδι.
Τα ζυμώνω καλά και αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.Λιώνω τη φέτα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.Χωρίζω τη ζύμη σε 16 περίπου κομμάτια, ανοίγω το κάθε κομμάτι της ζύμης με το χέρι μας στα δύο και βάζω μέσα μια κουταλιά καλή [ γεμάτη ] φέτα, από πάνω βάζω άλλο ένα κομμάτι ζυμάρι και το κλείνω με λίγο νερό που βάζω με το δάχτυλό μου γύρω - γύρω.
Έτσι σχηματίζουμε τυροψωμάκια και τα αφήνω να ξεκουραστούν, μέχρι να προθερμαστεί ο φούρνος στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις ο φούρνος μας είναι έτοιμος ρίχνω από πάνω το σησάμι στα ψωμάκια και τα ψήνω.Μόλις πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα είναι έτοιμα.
Με λίγες ελίτσες η με μια σαλάτα η ακόμα και σκέτα είναι πεντανόστημα.
Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα
Η πρώτη συνταγή που δοκιμάζω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν λίγο βγήκαν από τον φούρνο
Δοκιμάσα και το πρώτο
Πεντανόστιμα! Και η ζύμη αφράτη!
:D
Πένυ
Φίλη μου, σε ευχαριστώ και πιστεύω να φτιάξεις και άλλες συνταγές και να μου πεις τη γνώμη σου. Σε χαιρετώ από την όμορφη Κρήτη Μαριλένα.
ΑπάντησηΔιαγραφή