CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Καλιτσούνια Πασχαλινά - 2η συνταγή


Υλικά για τη ζύμη :

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 - 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 3 φαρίνες αλεύρι [ που φουσκώνει μόνο του ]
  • 1 αυγό για το αύγωμα

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κιλό περίπου μυζήθρα γλυκιά
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ κανέλα
  • 3-4 φιλαράκια διόσμος [ ψιλοκομμένος ]

Εκτέλεση:

Όλα μαζί τα υλικά γιά το ζυμάρι τα βάζω και τα ζυμώνω εκτός από το αλεύρι [ πάντα το αλεύει θα το βάζουμε στο τέλος γιατί το έχουμε πει ξανά και ξανά θέλει προσοχή ίσως να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε όλο η ίσως να θέλει λίγο περισσότερο ].
Στο τέλος βάζουμε και το αλεύρι και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο για να ξεκουραστεί περίπου 20 με 30 λεπτά δεν θέλει παραπάνω.
Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά για την γέμιση και τα ανακατεύω. Ανοίγω το ζυμάρι σε φύλλο,  το κόβω σε στρογγυλά κομμάτια,  βάζω τη γέμιση,  τα αυγώνω και τα ψήνω σε προθερμεσμένο φούρνο  στούς  180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Πιστεύω να σας αρέσει και αυτή η συνταγή,  μου την έδωσε μια φίλη μου,για μένα είναι αρκετά νόστημα.

Καλή σας όρεξη.
                                    
                                                               
                                                                                                             Μαριλένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου