CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Πιτάκια με μέλι στο φούρνο



Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι απλό
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι [το έχομε περάσει στο μπλέντερ να είναι ψιλοκομμένο]
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκι Aιγίνης ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • μερικά φιστίκια Aιγίνης για να τα βάλετε από πάνω από τα πιτάκια.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για λίγο, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά και το λάδι μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφικτή.
Την αφήνομε στην άκρη και βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι,το καρύδι και το φιστίκι [εάν θέλετε βάζετε όλη την ποσότητα η βάζετε το υλικό που σας αρέσει περισσότερο και αφαιρείτε από το άλλο] και τα ανακατεύετε.
Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και το κόβετε με ένα ποτήρι στρογγυλό και το γεμίζετε με μια κουταλιά από τη γέμιση που έχετε κάνει από το μείγμα . Διπλώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρο και το κλείνετε προσεκτικά γύρω-γύρω πιέζοντας τω με τα δάχτυλά σας. Συνεχίζετε ανοίγοντας φύλλα και γεμίζοντας τα, μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι.
Βάζετε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και τοποθετήστε τα πιτάκια σας επάνω σ αυτήν. Τα αλείφεται με ένα χτυπημένο αυγό και εάν θέλετε βάζετε και 1 κουταλιά νερό μέσα σ αυτό.
Τα πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρετέ τα ζεστά σκέτα η με ελάχιστο μέλι η ακόμα και με ζάχαρη άχνη. Εγώ πάντα χρησιμοποιώ το μέλι ΝΤΙΝΑΣ (Dina's) το μοναδικό καλό για μένα μέλι της Κρήτης.

Μπορείτε να τα κρατήσετε σε κουτί μέσα για μερικές μέρες αφού πρώτα έχουν κρυώσει καλά. Βάλτε και μια ρακή και καλά να περάσετε με την παρέα σας. Καλή σας όρεξη..

                   

                                                                                                                             Μαριλένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου