CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Καλιτσούνια Πασχαλινά


Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 φλιτζάνι φυτίνη η βούτυρο απλό
  •  1 φλιτζάνι γάλα [ φρέσκο η εβαπορέ  ]
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 - 3 βανίλιες άρωμα
  • 2 μπέικιν- πάουτερ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό [ όσο σηκώσει ]
  • 1 αυγό [ για την επάλειψη ]

 Υλικά για τη γέμιση:

  •  500 - 600 γραμμάρια (περίπου) μυζήθρα γλυκιά
  • 3- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι  του γλυκού κανέλα
  • 1 αυγό [ το αυγό προαιρετικά, εγώ το βάζω ]


Εκτέλεση:



Βάζω όλα  τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, σε μια λεκάνη. Τα ζυμώνουμε με το χέρι και κατόπιν βάζουμε το αλεύρι σιγά - σιγά να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να πλάθεται [ προσοχή να μην μας κολλάει στο χέρι ], προσέξτε μην το παρακάνετε με το αλεύρι,  γιατί θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένουμε.
Αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί μέχρι να κάνω την γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός από το αυγό που το βάζω στο τέλος [  αφού το έχω χτυπήσει με ένα πιρούνι λίγο ], και τα ανακατεύω  όλα μαζί. Το αφήνω στην άκρη και αρχίζουμε να ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλα, βάζω την γέμιση με ένα κουταλάκι του καφέ, τα κάνω λυχναράκια, τα αλείφω με το αυγό και τα ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς [ προθερμασμένος να είναι ] και τα προσέχω να μη μου καούν. Όπως σας έχω πει ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός στο ψήσιμο. Ο δικός μου φούρνος θέλει περίπου 35 λεπτά.
                    Καλό Πάσχα και καλή σας όρεξη.


                                                                                                    Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου