CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πράσα στο τσουκάλι







Υλικά:

  • 5-6 πράσα [ τα κόβω σε μικρά κομμάτια ]
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι [ το έχω κόψει σε ροδέλες λεπτές ]
  • 1 ματσάκι σέλινο [ χοντροκομμένο ]
  • 3- 4 πατάτες [ χοντροκομμένες ]
  • 2-3 ντομάτες [ κομμένες σε κύβους ]
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 1 μέτριο λεμόνι [ το χυμό του ]

Εκτέλεση:


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το χοντροκομμένο κρεμμύδι για να πάρει λίγο χρώμα σε χαμηλή φωτιά . Έχω πλυμένα και κομμένα τα πράσα και τα βάζω και αυτά μέσα μαζί με το σέλινο.
Τα ανακατεύω και ρίχνω μέσα και τις χοντροκομμένες πατάτες, αφού τα ανακατέψω καλά από πάνω ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, διαλύω τον πελτέ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ με νερό και το ρίχνω και αυτό από πάνω.
Αλατίζω το φαγητό, βάζω και όσο νερό χρειάζεται [ 1 ποτήρι περίπου του κρασιού, να το κοιτάζετε κατά την ώρα του ψησίματος μήπως χρειαστεί και άλλο ], το ψήνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας το [ όχι με κουτάλα αλλά κουνώντας την κατσαρόλα σας σιγά – σιγά ].
Αφού ψηθεί και μείνει με το λαδάκι του κλείνετε τη φωτιά. Του ρίχνετε από πάνω το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι και μετά το πιπέρι. Το αφήνετε για λίγο να τραβήξει τα αρώματα από το λεμόνι και το πιπέρι. Έίναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας όρεξη.


                                                                                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου