CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χοχλιοί με πατάτες και φασολάκια χάντρες







Υλικά:

  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 5-6 πατάτες [χοντροκομμένες]
  • 2 κρεμμύδια μέτρια [κομμένα σε ροδέλες η μισοφέγγαρα]
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο [εδώ μπορείτε να βάλετε λιγότερο εάν θέλετε]
  • 2–3 καρότα [κομμένα σε ροδέλες]
  • 2–3 κολοκύθια [κομμένα]
  • 3–4 ντομάτες [τις 2 τις ξύνουμε και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες]
  • άνηθο [ψιλοκομμένο]
  • αλάτι,πιπέρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε τους χοχλιούς με κρύο νερό και πετάμε όποιους μυρίζουν. Στη συνέχεια τους ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και λίγο αλάτι. Τους αφήνουμε για 4–5 λεπτά να βράσουν, τους ξεπλένουμε με κρύο νερό, τους καθαρίζουμε από τις μεμβράνες που τυχόν έχουν, τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε μέσα σε ένα τρυπητήρι να στεγνώσουν από τα νερά τους.

Καθαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε πρώτα τα κομμένα κρεμμύδια, περιμένουμε να μαραθεί λίγο. Κατόπιν ρίχνουμε τους χοχλιούς με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τους ανακατεύουμε για 2–3 λεπτά και ρίχνουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος τις ντομάτες. Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά σκεπάζουμε όλο το φαγητό από πάνω με τις κομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το ανάλογο νερό που θα χρειαστεί να ψηθεί και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου ψηθούν και μείνουν με την σάλτσα τους.

Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το σερβίρουμε με ένα καλό τυρί ή και με φέτα.
Καλή μας όρεξη..


Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου