CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ρολό με σπανάκι

Υλικά:
  • 200 γραμμάρια αλεύρι [για όλες τις χρήσεις]
  • 1 κιλό σπανάκι βρασμένο
  • 2- 3 κοτσανάκια άνηθο
  • 2 κρεμμύδια δροσερά
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε το αλεύρι με τα αυγά και με λίγο αλάτι και αφήστε την ζύμη για 30-40 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό σε ένα πάχος που να μπορεί να ψηθεί καλά. Ψιλοκόψτε το σπανάκι και σοτάρετε το με 2 κουταλιές βούτυρο,το κρεμμύδι και τον άνηθο και αφού το σοτάρετε βγάλετε τα από τη φωτιά και ανακατέψτε. Βάλτε μέσα τη φέτα και προσθέστε 5–6 κουταλιές γραβιέρα,λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα προσεκτικά. Απλώστε το μείγμα επάνω στο φύλλο ομοιόμορφα και κάντε το ρολό αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω–γύρω, το τοποθετείτε επάνω σε μεμβράνη και το κλείνετε καλά για να μην μπει μέσα νερό την ώρα που θα το βράζετε [το κάνετε σε σχήμα καραμέλας].

Βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει το ρολό. Το αφήνετε για περίπου 30–40 λεπτά να βράσει και μετά το βγάζετε από το νερό. Το στραγγίζουμε καλά,αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού.

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις φέτες [πάνω σε λαδόκολλα] και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το τυρί που έχει μείνει. Το βάζουμε στο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά για να τελειώσει το ψήσιμό του και για να πάρει χρώμα.


                          Καλή σας όρεξη ...


Μαριλένα             

Αυτό το ρολό μπορεί να γίνει και με σκέτο σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου