CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα!!!

Είναι φαγητό πολύ νόστιμο, άμα σας αρέσουν και τα κολοκύθια ακόμα ποιο νόστιμο θα είναι! Θα γεμίσετε..θα ψήσετε και θα το απολαύσετε το φαγητό σας με μπόλικα χαμόγελα!!
Είναι εύκολο!
Είναι γρήγορο!
Είναι πεντανόστιμο...Τι άλλο να σας πω; Φύγαμε!


Υλικά:
  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 8 κολοκύθια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη της ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα λάδι για πάνω από τα γεμιστά

για το αυγολέμονο:
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 2 αυγά
  •  αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αδειάζουμε τα κολοκύθια, την ψίχα τους όπως κάνουμε τα γεμιστά μας, προσοχή να μην τα τρυπήσουμε και τα αλατίζουμε. Σε μπολ βάζουμε λάδι, τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τον άνηθό μας, το αλάτι, βάζουμε το ρύζι μας ανακατεύουμε και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκύθια μας. Έχουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βάζουμε ξαπλωτά, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο λάδι, αλάτι και νερό ζεστό να τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν, να μείνουν με το λαδάκι τους και πριν τα κλείσουμε δοκιμάζουμε εάν είναι ψημένα! Αφού ψηθούν, κλείνουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μας με το λεμόνι, βάζουμε και λίγο αλάτι και το ρίχνουμε πάνω από τα ψημένα μας κολοκύθια. Το τελευταίο υλικό είναι φυσικά το φρεσκοτριμμένο μας πιπέρι!!!
Με μπόλικο ψωμί θα τρώτε και στα παιδιά σας δεν θα δίνετε ...Που λέει η παροιμία!!..
                                                                                         Καλή σας όρεξη!
                                                                                              Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου