CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γλυκό από τα... ξένα (Κωνσταντινούπολη)



Υλικά:
  • 1 μπουκάλι γάλα του 1.5 λίτρου πλήρες
  • 500 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμ, βούτυρο
  • 75 γραμμ. κορν φλάουρ
  • 1 κ. σούπας και λίγο ακόμα, στην άκρη ίσα που βάζουμε, σκόνη (ή 2 1/2 φύλλα) ζελατίνης
  • βανίλια

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά - το βούτυρο, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τα φύλλα ή τη σκόνη ζελατίνης (αφού πρώτα την έχουμε ρίξει σε μια-δυο κουταλιές κρύο νερό και την έχουμε αφήσει να φουσκώσει).


Ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει το μείγμα μας και όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή ταψί και βάζουμε από το μείγμα όσο χρειαστεί, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του (δεν πειράζει αν υπάρχουν μικρά κενά, δε θέλουμε να έχει ''πάχος'', αλλά ίσα να καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ/ταψιού). Βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ στη μεσαία σκάλα περίπου του φούρνου και αφήνουμε να ροδίσει το μείγμα στον πάτο.



Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο (τον οποίο και κλείνουμε, δεν τον χρειαζόμαστε άλλο!) και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει εντελώς είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Απλά, αναποδογυρίζουμε το κάθε κομμάτι, για να είναι από πάνω το καραμελωμένο μέρος.

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε στο πιάτο το κομμάτι μας με κανέλα ή με κακάο που πάει πολύ ή με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας, ταιριάζει ακόμα και με φρούτα ή σιρόπι σοκολάτας για όσους τη... ζητάνε απαραιτήτως!

Καλή σας όρεξη με ένα ελαφρύ - αλλά νόστιμο - γλυκό!

                                                                                                      Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου