CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κολοκυθόπιτα η γρήγορη - εύκολη - νόστιμη



Είναι δυνατόν να μην έχουμε κολοκύθια στο σπίτι μας; Με τόση σοδειά που έχουν φέτος όλοι οι κήποι; Αλλά και η λαϊκή είναι γεμάτη και με πολύ καλές τιμές, οπότε σας λέω καιρός είναι να κάνουμε και καμιά κολοκυθόπιτα έτσι για να περάσει ο χρόνος μας, να μην περνάει έτσι άσκοπα. Κάντε ένα καφεδάκι, πάρτε βαθιές ανάσες και πάμε για μια πίταααα!!!!
Ξέρετε γιατί σας τη δίνω σήμερα αυτή τη συνταγή;;; μα σήμερα δεν είμαι και τόσο καλά και τα νεύρα μου πάνε να σπάσουν!!! Ναι και δεν ξέρω που θα ξεδώσω μάλλον στα κολοκύθια! Στο να τα ξύσω και έτσι θα γίνω καλά, θα τα κάνω τάκα-τάκα. Πάμε λοιπόν η ώρα η ευλογημένηηηη!!!!


Υλικά:

  • 1 κιλό και 300 γραμμάρια κολοκύθια
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλιές άνηθος και μαϊντανός μαζί
  • 500 γραμμάρια φέτα πικάντικη
  • 1 και ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Φύλλο:

  • 550 γραμμάρια αλεύρι κοινό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια λάδι


Εκτέλεση:
Πρώτα–πρώτα θα ξύσουμε τα κολοκύθια μας, θα τα αλατίσουμε λίγο για να βγουν τα νερά τους και θα τα αφήσουμε στο σουρωτήρι, μέχρι να έρθει η ώρα που θα τα χρησιμοποιήσουμε. Κάνουμε τώρα το φύλλο μας (είπαμε το αλεύρι όχι όλο μαζί, η ζύμη να πλάθετε και ίσως να μην χρειαστεί όλο, γι αυτό πάντα το βάζουμε στο τέλος και σιγά- σιγά), σε μια λεκάνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Πάμε να πιούμε λίγο καφεδάκι και θα ξανάρθουμε. Ο.Κ.;;  Τώρα ας πάρουμε ένα ταψί, λαδώστε το καλά- καλά και αλευρώστε, απλώστε με το χέρι σας το φύλλο σε όλο το ταψί σας, ο φούρνος;;;; τον ανοίγετε παρακαλώ;;
Με τα χέρια μας στραγγίζουμε καλά τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε τη φέτα μας, τα μυρωδικά, τα αβγά, το λάδι (ίσως να θέλετε εσείς λιγότερο), ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά, προσθέτουμε το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, δοκιμάστε γιατί είναι η φέτα πικάντικη μην την πατήσετε και σας γίνει λύσσα!!! Ρίχνετε το μείγμα επάνω από το φύλλο σας, την βάζετε στον φούρνο σας και τον ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα και μοσχοβολάει.
                                                              Καλή σας όρεξη.
                                                                      Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου