CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Γίγαντες φούρνου ή κατσαρόλας

Κυριακη και εχουμε μπόλικη ώρα!!!...Εγώ τις κάνω αρκετά συχνά και τις βάζω στο ψυγείο μου, τις βγάζω σαν σαλάτα ή τις έχω γιά κύριο πιάτο, είναι μούρλια, είναι νόστιμες και πανεύκολες επίσης πηγαίνουν σαν συνοδευτικό με μπόλικα φαγητά, εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να τις γευτίτες και να τις δοκιμάσετε ακολουθήστε τις οδηγίες μου και κάντε τοις!!!! Καλή σας επιτυχία και σε αυτό το φαγητό μου!!!!!!!!
 

Υλικά:
  • 500 γραμμ. γίγαντες
  • 3 καρότα σε ροδέλες κομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι















 Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες. Την επομένη, τους βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, τον πελτέ, τους γίγαντες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τα καρότα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε με ζεστό νερό το φαγητό μαζί με αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά. Σκεπαζουμε με το καπάκι και ανακατεύουμε συχνά και δοκιμάζουμε για να κλείσουμε τη φωτιά μόλις είναι έτοιμο.
*Η ίδια διαδικασία και στο φούρνο: στους 200 βαθμούς ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή τις έχουμε έτοιμες, ψημένες και τις βάζουμε στον αέρα στους 250 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μόνο για να πάρουν χρώμα.
*Στη χύτρα χρειάζονται 20 λεπτά, αλλά πρέπει να έχουμε βάλει μπόλικο νερό ώστε να μη μας κολλήσουν!
Τις σερβίρουμε με φέτα και ψωμί φρέσκο, η σάλτσα τους αξίζει πολλά!!!!!!

                                         Καλή σας όρεξη

                                                                          Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου