CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συντήρηση χόρτων (χοιρομουρίδα, σπανάκι, ασκολύμπροι, μάραθα, πράσα κ.α.) στην κατάψυξη




Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα  βάζουμε στο τσουκάλι μπόλικο νερό να σκεπάζονται τα χόρτα και τα βράζουμε για 10' από την ώρα που θ'αρχίσει η βράση. Τα σουρώνουμε, τ'αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα βάζουμε σε πολιμπάγκ. Γράφουμε σε  μια ετικέτα τ'ονομα του χόρτου και ημερομηνία και τα βάζουμε στη κατάψυξη για 6 μήνες περίπου. Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα προσθέτουμε κατευθείαν από τη κατάψυξη στη κατσαρόλα μας. Αλλά προσοχή !Μη ξεχνάτε οτι λόγω του ότι είναι βρασμένα θέλουν τη μισή ώρα για να ψηθούν από τα ωμά χόρτα.Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να συντηρήσετε το σπανάκι, τα μάραθα, τ' αγριόπρασα, τις καυκαλίθρες και σχεδόν οποιοδήποτε άγριο/ήμερο χόρτο. 

 Καλή επιτυχία!
Μαριλένα!

4 σχόλια:

  1. καλημερα ευχαριστουμε για την ωραια πληροφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ηθελα να μαθω αν μπορω νσ κσταψυξω βλιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρίζουμε τα βλίτα, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για ένα λεπτό σε μπόλικο νερό. Ρίχνουμε κρύο νερό και μόλις κρυώσουν και σουρώσουν, τα τοποθετούμε σε σακούλα για την κατάψυξη. Ευχαριστώ πολύ που με ακολουθείτε στην κουζίνα μου!

      Διαγραφή