CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Λουκουμάδες με μέλι, μερέντα ή ακόμα και με μαρμελάδα

Λουκουμάδες !!!...Τι γλύκα, τι νοστιμιά;..τους θέλετε με μέλι; με μαρμελάδα; με ξηρούς καρπούς; με μερέντα;..πως ;;.. Εγώ λοιπόν θα σας γράψω μία συνταγή που κάνω, εύκολη και γρήγορη με 3 μόνο υλικά για το ζυμάρι τους και θα τους κάνετε με πολλές γεύσεις..Δεν σας ρώτησα όμως εάν έχετε στο σπίτι σας νερό, αλεύρι απλό και μαγιά. Εάν ναι, πάμε να τους κάνουμε παρέα μαζί.. άντε, τί καθόμαστε;;..Λοιπόν:

Υλικά:

  • 700 γραμμάρια αλεύρι απλό
  • 2 φακελάκια μαγιά (16 γραμμάρια είναι)
  • νερό χλιαρό (περίπου 2 ποτήρια)
  • λάδι για την κατσαρόλα

Γαρνίρουμε με: κανέλα, μερέντα, μέλι, μαρμελάδα ό,τι έχετε και σας αρέσει θα βάλετε από πάνω για να τους ευχαριστηθείτε. Εάν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί μπορείτε να βάλετε, αφούς τους περάσετε στο μούλτι σας και γίνουν μικρά-μικρά κομματάκια.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το νερό(να το αντέχουμε στα δάχτυλά μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τους πλάσουμε γιατί αν το νερό είναι πολύ ζεστό μην περιμένετε να σας φουσκώσουν). Σε μία λεκάνη βάζουμε τη μαγιά μας με λίγο από το χλιαρό νερό και τη διαλύουμε, αρχίζουμε και βάζουμε κι άλλο νερό, προσοχή όχι όλο ίσως να μην μας χρειαστεί, περίπου το 1 1/2 ποτήρι το άλλο κρατήστε το. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μας (σιγά-σιγά, όχι όλο), ανακατεύουμε (ζυμώνουμε).


Μόλις το ζυμάρι μας το δούμε να γίνετε σαν κλωστές, ένας πηχτός χυλός, είναι έτοιμο.
Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, το αφήνουμε σε κοντινό ζεστό μέρος να μας φουσκώσουν περίπου 30-40 λεπτά. Αφού έχει φουσκώσει βάζουμε σε μία κατσαρόλα λάδι μπόλικο και ανοίγουμε τη φωτιά μας. Μόλις κάψει το λάδι, έχουμε δίπλα μας ένα μπολ νερό, βουτάμε το χέρι μας και αρχίζουμε να παίρνουμε λίγο-λίγο πιέζοντας να βγαίνει μία ποσότητα σαν μπάλα μικρή. Ρίχνουμε αρκετούς και μόλις αρχίζουν να παίρνουνε χρώμα τους γυρίζουμε με την τρυπητή μας κουτάλα και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Αφού τελειώσουμε τους προσφέρουμε με ό,τι αρέσει στον κάθε ένα που θα φάει.
Βλέπετε στις φωτογραφίες μου πώς τους φάγαμε εμείς, άλλοι με μέλι και κανέλα, άλλοι τους γέμισαν με μερέντα και μετά τους έκλεισαν (δεν φαίνεται καλά αλλά θα το καταλάβετε όταν τους φάτε) και εγώ έβαλα σε 2-3 μαρμελάδα από τη φίλη μου την κα Ελένη από την Κοζάνη, μπράβο κα Ελένη οι μαρμελάδες σου είναι το κάτι άλλο, συγχαρητήρια.












Τώρα θα με ρωτήσετε πως τους γέμισα; Μα είναι πολύ απλό, τους άνοιξα σιγά-σιγά στη μέση χωρίς βέβαια να τους κόψω μέχρι την άκρη, έβαλα τη ποσότητα της μαρμελάδας που ήθελα και τους ξανά έκλεισα με τον ίδιο τρόπο. Είναι σκέτη μαγεία, νοστιμιά και..και..
Βάλτε τώρα σε μία πιατέλα μπόλικους λουκουμάδες με διάφορες γεύσεις πάρτε και ένα μπουκάλι ρακί και στην υγειά σας.




Στην υγειά μας και για στα χέρια μας....

                                                                                  Μαριλένα



2 σχόλια:

  1. μμμμ....αφήστε και για ΄μενα κανένα με σοκολατα!!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'ελα...'ελα...υπάρχουν και για σένα μπόλικοι και μπόλικο νερό δροσερό...σε περιμένουμε φιλάκια από όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή