CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ψαρονέφρι με μανιτάρια (γρήγορο, νόστιμο και φυσικά εύκολο για όλους)



Σήμερα με φώναξε η φίλη μου η Τζένη να πιούμε το καφέ μας καθώς άνοιγε την πόρτα της, μου ήρθαν μυρωδιές και αρώματα.
“Τι κάνεις βρε φιλενάδα;” την ρώτησα
“Τι θες να κάνω μου λέει; ετοιμάζω το φαγητό μου και εσύ τι θα μαγειρέψεις;” με ρώτησε.
“Θα σου πω μετά, λέγε μου τι καλό φαγητό;”
“Λοιπόν φιλενάδα θα ψήσω μανιτάρια φρέσκα με ψαρονέφρι.”
“Άντε βρε της λέω εσύ θα μαγειρεύεις και εγώ θα βγάζω τις φωτογραφίες, εεε...και ξέρεις τώρα για αυτό θα πάρω και εγώ το μεζεδάκι μου ο.κ;”
Άντε βρε φίλοι μου και εσείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που με διαβάζετε και μαγειρεύετε μαζί μου σας την έγραψα και με τις φωτογραφίες μου δεν θα κάνετε κανένα λάθος, σας εύχομαι καλή επιτυχία.
  
Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό ψαρονέφρι (να σας το κόψει ο κρεοπώλη σας σε λεπτές φέτες)
  • 1 κιλό μανιτάρια (τα πλένουμε και τα κόβουμε)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (το ψιλοκόβουμε)
  • 1 κρασοπότηρο κρασί άσπρο (εάν εσείς έχετε κόκκινο βάλτε το)
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ  λάδι για την κατσαρόλα
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε, έτσι όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες μου (τα αφήνουμε στην άκρη), πλένουμε το ψαρονέφρι και τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά τους. 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες το σκόρδο όπως είναι (μην το κόψετε), τα σοτάρετε για λίγο και μετά ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια σας κομμένα,αλάτι και τα ανακατεύετε για λίγο. 

Βάζω το κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά μου μέχρι να απορροφήσει το κρασί για να βάλω την κρέμα γάλακτος. Ρίχνω την κρέμα και λίγο πιπέρι και τα αφήνω για 5-6 λεπτά και μετά κλείνω τη φωτιά μου.


Τώρα παίρνω ένα τηγάνι και το βάζω επάνω στη φωτιά, το αφήνω να κάψει λίγο (χωρίς λάδι, εάν εσείς θέλετε λαδώστε το τηγάνι ελαφριά) και αρχίζω να βάζω λίγα-λίγα τα κομμάτια από το ψαρονέφρι, τα αφήνω από κάθε μεριά για 2-3 λεπτά και τα γυρίζω από την άλλη μεριά (προσοχή να μην τα τρυπήσετε καθώς τα γυρίζετε γιατί θα φύγουν τα υγρά τους). 


Αφού έχω ψήσει όλα τα κομμάτια από το ψαρονέφρι τα τοποθετώ σε μια πιατέλα και από πάνω βάζω τα ψημένα μανιτάρια και τα ανακατεύω έτσι ώστε να πάει παντού η κρέμα με τα μανιτάρια. 


Σερβίρω αυτό το φαγητό με ένα καλό άσπρο κρασί.

  
Καλή σας όρεξη
                                                                              Μαριλένα  


1 σχόλιο:

  1. Σ'ευχαριστώ Μαριλένα μου για την ωραία συνταγή σου ! Είναι θρεπτική...υγιεινή και νόστιμη !! Αύριο αυτό θα είναι το φαγητό μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή