CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χιονισμένος κορμός με Πτι-μπερ

Χριστούγεννα, κρύο αρκετό, χιόνι ε;;;; να μην κάνουμε και ένα χιονισμένο κορμό;Λοιπόν είναι γρήγορο,εύκολο και νόστιμο αυτές τις κρύες ημέρες και νύχτες του Χειμώνα. Άντε βρε παιδιά πάμε να τον φτιάξουμε τάκα-τάκα και μετά καθόμαστε και τον απολαμβάνουμε μαζί με την οικογένειά μας και τους φίλους μας.


Υλικά:
80 γραμ. άχνη ζάχαρη
100 γραμ. άχνη ΕΧΤΡΑ για μετά(πάνω από τον κορμό)
420 γραμ. κουβερτούρα
120 γραμ. Βιτάμ
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 πακέτα πτι-μπερ ( τα σπάτε με το χέρι σας ακανόνιστα)
120 γραμ. αμύγδαλα (χωρίς αλάτι ή καραμελωμένα, τα χοντροκόβουμε ή αν θέλουμε τα περνάμε από το moulti μας )
1 κομμάτι λαδόκολλα

Εκτέλεση:
Σε μπεν-μαρί λιώνω το βιτάμ, κόβω την κουβερτούρα σε κομμάτια την προσθέτω και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω την άχνη, το μέλι,την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το ανακάτεμα, τώρα προσθέτω τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, ανακατεύω καλά και τέλος ρίχνω τα κομμένα πτι-μπερ.

Το μείγμα το αφήνω για λίγο να κρυώσει και μετά το κάνω ρολό, μπορώ να το κάνω σε σχήμα καρδιάς για έκπληξη, πλάθεται εύκολα, είναι νόστιμος και τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν.



Την ώρα που θα θέλετε να το προσφέρετε, ρίχνετε με ένα μικρό σουρωτήρι του τσαγιού την ζάχαρη άχνη επάνω στο γλυκό σας και να ο χιονισμένος σας κορμός. Σας κούρασα; δεν νομίζω.


Καλή σας όρεξη και προσοχή στο χιόνι.
         Μαριλένα


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφος ο κορμός σου Μαριλένα μου και επίκαιρος!!!
    Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι! Να περάσεις υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,δοκίμασε τον εάν θέλεις και πες μου,ξέρεις τον έκανα στις 12-12-2012 που είχε η μεγάλη μου κόρη τα γενέθλιά της και άρεσε σε όλους.
    Τα υλικά τα είχα και τα έβαλα, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπεις και άρεσε.Καλά Χριστούγεννα και σε σένα και στην οικογένειά σου.Από πού είσαι αλήθεια; γράψε μου κάτι για σένα εάν θέλεις.Φιλιά Μαριλένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή