CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατάκια γεμιστά της γιαγιάς Πελαγίας

Ο καιρός αλλάζει και τώρα με τα παιδιά στα σχολεία θα μένουμε περισσότερο στα σπίτια μας λόγω των μαθημάτων τους οπότε θα έχουμε περισσότερο χρόνο (λέω εγώ τώραααααα.....), να κάνουμε κάτι περισσότερο στην κουζίνα μας  για να πίνουμε καφεδάκι το άλλο πρωί με τις φίλες μας.Πω!!..αυτός ο καφές μας μπορεί να τον πίνουμε μέχρι το μεσημέρι, με την καλή παρέα μας. Οι δείκτες του ρολογιού τρέχουν και δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου...  γι αυτό λοιπόν πιάστε δουλειά...πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε ό,τι υλικά λείπουν από το ντουλάπι σας για διάφορα γλυκά, μπισκότα και σοκολατάκια που θα σας δώσω αυτές τις μέρες.
                                                                                            

Η μητέρα μου πριν πολλά-πολλά χρόνια μας έκανε γεμιστά σοκολατάκια με διάφορους ξηρούς καρπούς, επειδή ο χειμώνας μας έλεγε θέλει καλοπέραση, ζεστασιά, σοκολατάκια και καλή παρέα, έτσι λοιπόν ρώτησα την κ. Πελαγία (η μητέρα μου), να θυμηθεί αυτά τα σοκολατάκια και να σας τα γράψω να τα κάνετε και εσείς για τα παιδιά σας, τους φίλους σας και φυσικά και για σας τους ίδιους.

Σοκολατάκια γεμιστά της γιαγιάς Πελαγίας (σε 20' θα έχετε τα πιο ωραία και πιο νόστιμα σοκολατάκια )

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 40 περίπου κομμάτια δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια, υπάρχουν στο εμπόριο ή πάρτε τα και βγάλτε  τους εσείς τα κουκούτσια μόνοι σας, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο) 
  • 20 κομμάτια καρύδια 
  • 20 αμύγδαλα (να είναι καβουρντισμένα) 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (εδώ παίζετε εσείς και βάζετε ανάλογα πόσο γλυκά θέλετε να είναι) 
  • 2 κομμάτια λαδόκολλα


Εκτέλεση:

Ανοίγω τα δαμάσκηνα και βάζω μέσα σε κάθε ένα από ένα ξηρό καρπό (σε άλλα βάζουμε καρύδι και σε άλλα βάζουμε ένα αμύγδαλο) και έτσι τα γεμίζω όλα. Τώρα αυτό που θα κάνουμε είναι να λιώσουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα μεγάλο τσουκάλι βάζουμε νερό και μέσα σε αυτό το τσουκάλι τοποθετούμε ένα άλλο τσουκάλι πιο μικρό, βάζουμε μέσα εκεί την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια για να μας λιώσει πιο γρήγορα (σε σιγανή φωτιά),και ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα ,γρήγορες κινήσεις και πριν μας λιώσεις καλά-καλά το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη όση εμείς θέλουμε, ρίχνουμε τα γεμισμένα δαμάσκηνα (όχι όλα μαζί, λίγα-λίγα) τα ανακατεύουμε καλά και τα παίρνουμε με ένα πιρούνι ένα-ένα, τα τοποθετούμε επάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και μετά ή τα βάζουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα προσφέρουμε όπου εμείς θέλουμε. Έχουμε τόσο γρήγορα δύο είδη σοκολάτας από φρούτα, ξέρετε πόση ώρα μας πήρε για να τα φτιάξουμε; ούτε 20 λεπτά. Μπράβο σας τα καταφέρατε.

      Καλή σας όρεξη με μια σοκολάτα από τα χέρια σας

                   Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.!
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΛΙΓΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ ΟΛΑ.! (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΟΝΤΡΗ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου φίλη μου,σε ευχαριστώ που μου έγραψες αυτές τις λίγες λεξούλες, μη φοβάσαι τη δίαιτα θα την κάνουμε μαζί μετά τις γιορτές.Εαν θέλεις γράψε μου αν τις έκανες και εαν σου άρεσαν.Καλές γιορτές και μην ξεχνάς τα καλύτερα έρχονται. Σε χαιρετώ Μαριλένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή