CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Γλυκό με κακάο και μπισκότα στο άψε - σβήσε (μωσαϊκό)


Γεια σας, σήμερα το μεσημέρι ήθελα εγώ και η κόρη μου η Λία να φάμε ένα σοκολατένιο γλυκό, την ρωτάω εάν έχουμε κακάο, βιτάμ, διάφορα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και κανένα ξηρό καρπό. Ναι μαμά, μου λέει, εντάξει λοιπόν αρχίζουμε το γλυκάκι μας!



Αυτό το γλυκό θέλω να το αφιερώσω σε κάποιους φίλους μου που τους έψαχνα χρόνια και τους βρήκα παρακαλώ, μετά από 29 χρόνια περίπου και είναι τα φιλαράκια μου, η Χρυσούλα, ο Γιάννης, ο Λουδοβίκος, η Λαμπρινή και  το αφιερώνω σε αυτούς και στα παιδιά τους με πολύ γλύκα!

Υλικά:
  • 250 γραμμάρια βιτάμ ( ότι βιτάμ έχετε στο ψυγείο σας)
  • 4, 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2/3 φλιτζάνi του τσαγιού ζάχαρη άχνη (εάν δεν έχετε, βάλτε την απλή ζάχαρη στο μπλέντερ και χτυπήστε την να γίνει άχνη ή χρησιμοποιήστε τη όπως είναι)
  • 1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης (τα καθαρίζουμε πριν αρχίσουμε να κάνουμε το γλυκό μας - προσοχή μην τα κόψετε, τα θέλουμε ολόκληρα μέσα στο γλυκό μας, δίνουν άλλη εικόνα όταν το κόβουμε και το προσφέρουμε)
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 280 γραμ. μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας μέσα (εγώ είχα διάφορα με σοκολάτα αλλά έβαλα και σκέτα)
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα




Εκτέλεση:

Παίρνουμε μια λεκάνη και σπάμε τα μπισκότα όλα μαζί και όπως εσείς θέλετε, ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια που έχουμε καθαρίσει ολόκληρα, τα ανακατεύουμε, τ' αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και το λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά, παίρνουμε τη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τα μπισκότα μας με τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε καλά - καλά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.




Τώρα που κρύωσε το μείγμα μας, παίρνουμε το κομμάτι τη λαδόκολλα μας και το ρίχνουμε επάνω, το κάνουμε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει, σε 2 ώρες μπορείτε να το προσφέρετε σκέτο η με παγωτό κρέμα. Εάν δεν έχετε φιστίκια εσείς βάλτε αμύγδαλα ή καρύδια πηγαίνουν και αυτά το ίδιο. 
Καλή σας όρεξη!

                                                                              Μαριλένα

1 σχόλιο: