CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Κουνέλι τηγανητό


Υλικά:


  • 1 κουνέλι  [1500 γραμμάρια περίπου ],να είναι κομμένο από τον κρεοπώλη σας σε μικρά κομμάτια για τηγάνι.
  • 2 λεμόνια [ το χυμό τους ]
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη ξεπλένετε καλά το κουνέλι και το βάζετε σε ένα μπολ μέσα στο κουνέλι βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια και το αλάτι, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μια ώρα περίπου να τραβήξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε σιγά -σιγά το κουνέλι και το μείγμα που έχει μείνει [το λεμόνι από το μπολ ].
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά στη μισή από ότι το είχατε στην αρχή και το αφήνουμε να ροδίσει, ανακατεύουμε το κουνέλι και από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμο το κλείνουμε και τρίβουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμενο πιπέρι. Συνοδεύουμε το τηγανητό κουνέλι με πατάτες τηγανητές και από πάνω από τις πατάτες να ρίξετε ζουμί από το τηγάνι του κουνελιού.Είναι πολύ νόστιμο, ιδιαιτέρως αν η σάλτσα έχει δέσει καλά.

Καλή σας όρεξη, με ένα καλό κρασάκι και φυσικά καλή παρεούλα...

                                                                                                                Μαριλένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου