CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σφολιάτα ρολό με διάφορες γεύσεις




Υλικά:

  • 2 σφολιάτες [ προσοχή να έχουν ξεπαγώσει καλά πριν τις χρησιμοποιήσει 
  •  250 γραμμάρια τυρί για τοστ [ να σας το έχει κόψει σε φέτες ]
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν για τοστ [ και αυτό να είναι κομμένο σε φέτες ]
  • 150 γραμμάρια τυρί κεφαλοτύρι [ τριμμένο ]
  • 1 αυγό 


 Εκτέλεση:


Ανοίγετε τις σφολιάτες επάνω στο τραπέζι σας [αφήνοντας την ζελατίνα της στο κάτω σημείο που ακουμπάει επάνω στο τραπέζι, έτσι θα σας βοηθήσει να μπορείτε να τα τυλίξτε με ευκολία και χωρίς να κολλάει στα χέρια σας] και βάζετε το τυρί του τοστ [το στρώνετε]. Επάνω από το τυρί βάζετε το ζαμπόν και αυτό με τον ίδιο τρόπο. Πιάνετε την ζελατίνα και το κάνετε ρολό. Αφού γίνει
και το δεύτερο ρολό το βάζετε επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί σας και τα αυγώνετε με ένα πινέλο. Ρίχνετε επάνω από το αυγό το τριμμένο κεφαλοτύρι τα χαράζετε ελαφρώς και τα βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220 – 230 βαθμούς.
Προσοχή η σφολιάτα θέλει προθερμασμένο φούρνο δυνατό για να φουσκώσει και να ψηθεί καλά. Όπως είναι έτοιμα τα ρολά σας μπορείτε να τα τυλίξτε καλά και να τα βάλετε στην κατάψυξη σας για 2 με 3 μήνες. Όταν όμως θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να τα βγάλετε πιο μπροστά από το ψυγείο σας.


Καλή σας όρεξη.



                                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου