CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Τρουφάκια άσπρα (νηστίσιμα)


Μου τα κεράσανε!!... μου άρεσαν κι εγώ σας τα προσφέρω...γιορτές βλέπετε έρχονται και είναι και νηστίσιμα. Καλή σας επιτυχία!




Υλικά:

  • 1 κιλό   καρύδα
  • 1 κιλό  πατάτες [ που τις έχετε βράσει καλά και τις περνάτε από το μήλο ή από το μίξερ χεριού και τις λιώνετε ]
  • 500 γραμμάρια καρύδα  [ έξτρα για την επικάλυψη ]
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αφού έχω λιώσει τις πατάτες, βάζω μέσα την άχνη ζάχαρη τα ανακατεύω καλά και στο τέλος ρίχνω μέσα την καρύδα [ όπως είναι ζεστές οι λιωμένες πατάτες μην περιμένετε να κρυώσουν, προσοχή όμως να μην καούν τα χέρια σας ], τα ανακατεύετε καλά και αρχίστε να κάνετε μπαλίτσες στο μέγεθος που εσείς θέλετε.
Τις περνάτε στην έξτρα καρύδα [ λίγες - λίγες ], για να μην κρυώνουν και έτσι θα <<καθήσει>> καλά η καρύδα πάνω τους. Άμα τις τελειώσετε όλες, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις τοποθετείτε στο ψυγείο σας.
Εάν εσείς τώρα θέλετε να τις κάνετε πιο... διάσημες βάλτε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μικρές ποσότητες στην καρύδα και έτσι θα έχετε διάφορες χρωματιστές τρούφες. Βάλτε τις σε μια όμορφη πιατέλα και έτσι μπορείτε να τις προσφέρετε σε κάποια επίσκεψη.
Καλά να περνάτε με μια νόστιμη τρούφα που θα σας κάνει παρέα με τον καφέ σας και την παρεούλα σας.
Καλή σας όρεξη.

                                                                                         Μαριλένα.

4 σχόλια:

  1. τέλεια δείχνουν. Θα τα δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα Αλεξία,εύκολα και γρήγορα.Καλή σου επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Μαριλένα μου εγώ τις βάζω στο φούρνο κ παίρνουν λίγο χρώμα ! Είναι λάθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλίνα καλησπέρα!! Μου το έχουν πει και άλλες δυο κοπέλες,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.Μήπως όμως έτσι γίνονται πολύ σκληρές; Μόλις το δοκιμάσω θα σου πω! Καλή συνέχεια καλή μου!

      Διαγραφή