CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αγκινάρες με αρακά


Υλικά:


  • 6 αγκινάρες [ τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε βάλει μέσα σε νερό με λίγο αλάτι – νερό – λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν ]
  • 1 κιλό αρακάς φρέσκος και καθαρισμένος
  • 5 πατάτες μέτριες [ τις έχετε καθαρίσει και τις έχετε βάλει μέσα σε νερό ]
  • 4-5 ντομάτες [ τις έχετε τρίψει στον τρίφτη ]
  • 1 ποτήρι του νερού χυμός από ντομάτα [ πουμαρό ]
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια [ τα έχετε ψιλοκόψει ]
  • 2 κρεμμύδια ξερά [ τα έχετε τρίψει στον τρίφτη ]
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο άνηθο [ ψιλοκομμένο ]
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε το λάδι, μόλις ζεσταθεί [όχι να κάψει πολύ], ρίχνετε όλα μέσα τα κρεμμύδια [ξερά – δροσερά]να τσιγαριστούν για λίγο , τις τριμμένες ντομάτες για 3 με 4 λεπτά περίπου αμέσως μετά ρίχνετε και τα άλλα υλικά όλα [αγκινάρες-αρακάς- πατάτες] και το τελευταίο θα είναι ο άνηθος για να κρατήσει τις μυρωδιές του]. Το έχουμε σε χαμηλή φωτιά και το προσέχουμε να μην μας κολλήσει, ίσως χρειαστεί να του βάλετε και νερό [πάντα ζεστό μην σταματάτε την βράση του φαγητού γιατί σας έχω ξαναπεί καθυστερεί στο μαγείρεμα], του βάζουμε το αλάτι που θέλουμε και το πιπέρι όπως κάθε φορά έχουμε πει να το βάζουμε στο τέλος του κάθε φαγητού για να μείνει το άρωμα του..
Το φαγητό αυτό θα πρέπει να μείνει μέχρι να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Δεν ανακατεύουμε μόνο κρατάμε το τσουκάλι και το κουνάμε για να ανακατευτεί και να μην σπάσουν τα υλικά πού έχουμε βάλει στο τσουκάλι μας και ψήνετε.

Μην το αφήσετε να περιμένει για πολύ στο τσουκάλι σας φάτε το ζεστό με μπόλικη φέτα και ψωμάκι φρέσκο.


Καλή σας όρεξη.



                                                                                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου