CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Χταπόδι κρασάτο


Υλικά:


  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 – 3 κρεμμύδια [ τα κόβουμε σε ροδέλες λεπτές ]
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχαρικά διάφορα που σας αρέσουν 


Εκτέλεση:



Καθαρίζουμε και βράζουμε το χταπόδι για λίγο μέσα σε ελάχιστο νερό. Το ξεπλένουμε κρατώντας λίγο νερό από το βράσιμο που του έχουμε κάνει μήπως και μας χρειαστεί αργότερα στο ψήσιμο.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια μέτρια.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα , ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο , μόλις ζεσταθεί , βάζουμε μέσα τις ροδέλες από τα κρεμμύδια , το κομμένο χταπόδι , την δάφνη, τα μπαχαρικά, το αλάτι τα ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το κρασί μας. Το κρασί πρέπει να σκεπάζει το χταπόδι. Κλείνουμε το πώμα της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψήνετε σιγά – σιγά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει πότε – πότε να το ανακατεύουμε και αν χρειαστεί του βάζετε και το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο.
Να το δοκιμάσετε πριν το κλείσετε, πρέπει να είναι μαλακό. Όταν το κλείσετε ρίξτε του λίγο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρώγεται με τηγανητές πατάτες.


Καλή σας όρεξη..



                                                                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου