CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σαρδέλες σε αλάτι χοντρό



Υλικά:

  • 2 κιλά σαρδέλες
  • 1 1/2 κιλό αλάτι χοντρό
      Θα χρειαστούμε και ένα μεγάλο τάπερ.


Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά- καλά και τις τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν όλα τα υγρά. Μετά από 1 με 2 ώρες βάζουμε στο τάπερ χοντρό αλάτι σε στρώση από πάνω μια στρώση σαρδέλες. Προσέχουμε να μην αφήνουμε κενό καθόλου [δηλ. η μια σαρδέλα κοντά στην άλλη ]. Ξανά αλάτι - σαρδέλες και το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια . Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι αλάτι.



  Τα αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 2 με 3 μέρες. Εάν θέλετε τις αφήνετε εκεί και τις χρησιμοποιείτε όσες θέλετε κάθε φορά η εάν θέλετε τις ξεπλένετε και τους βάζετε ξύδι σε ένα άλλο σκεύος και όταν θέλετε να τις σερβίρετε τους βάζετε λάδι και τρώγονται.

  Προσοχή, όμως, γιατί αυτές οι σαρδέλες είναι πολύ αλμυρές οπότε όταν τις σερβίρετε θα πρέπει να τις ξεπλύνετε πολύ καλά, να τους βάζετε ελάχιστο ξύδι και λάδι όσο εσείς  θέλετε και έτσι τις σερβίρετε με ένα καλό κρασάκι, με ρακή ακόμα και με διάφορα φαγητά πηγαίνουν όπως τις φακές, τις φασόλες τις ξερές, με τη φάβα, με πατάτες τηγανητές και όπως αλλιώς θέλετε εσείς να τις σερβίρετε.


       Καλή σας όρεξη και προσοχή στο αλάτι.


                                                                                                                   Μαριλένα    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου