CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εύκολο και νόστιμο ψωμί





Υλικά:
  • 600 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1\2 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 1\2 φακελάκι μαγιά
  • 1 1/2  κούπα χλιαρό νερό [ όχι εντελώς γεμάτη ]
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια σταφιδοελιές [ να έχετε βγάλει τα κουκούτσια τους ]
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του ψωμιού
  • λίγο λάδι για να αλείψετε το ψωμί

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και την διαλύουμε. Μετά βάζουμε και το υπόλοιπο νερό και το ανακατεύουμε με το χέρι μας να πάει παντού η μαγιά. Ανακατεύουμε σιγά - σιγά και βάζουμε το αλεύρι [ προσοχή, ίσως να μην χρειαστεί όλο ], βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε πάντα με το χέρι μας και στο τέλος βάζουμε και το αλάτι, το ανακατεύουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στο χέρι μας και να πλάθετε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και την διαλύουμε. Μετά βάζουμε και το υπόλοιπο νερό και το ανακατεύουμε με το χέρι μας να πάει παντού η μαγιά. Ανακατεύουμε σιγά - σιγά και βάζουμε το αλεύρι [ προσοχή, ίσως να μην χρειαστεί όλο ], βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε πάντα με το χέρι μας και στο τέλος βάζουμε και το αλάτι, το ανακατεύουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στο χέρι μας και να πλάθετε. 

Ρίχνετε λίγο αλεύρι επάνω στο τραπέζι που θα ανοίξετε το φύλλο, παίρνετε το ένα κομμάτι από το ζυμάρι και αφού το ανοίξετε [ προσοχή όχι πολύ λεπτό ], ρίχνετε τις ελιές  διάσπαρτα. Βάζετε λίγο νερό με το δάχτυλό σας γύρω-γύρω για να κλείσει αφού το έχετε κάνει ρολό. Επαναλαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα κομμάτια από το ζυμάρι και σε ένα βάζετε την φέτα όση σας αρέσει αφού την κόβετε με το χέρι σας το κλείνετε με τον ίδιο τρόπο και στο τρίτο κομμάτι βάζετε φέτα και ελιές μαζί.

Τα αφήνετε να φουσκώσουν [ 30 λεπτά ]. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς, λαδώνετε από πάνω τα ψωμιά σας ελάχιστα και τα ψήνετε.Θέλουν περίπου 30 λεπτά, θα το δείτε από το ξανθωπό χρώμα που θα πάρει όχι μόνο από πάνω το ψωμί αλλά και από την κάτω μεριά του. Πριν το βάλουμε στο φούρνο, το χαρακώνουμε ελαφριά. Προσοχή δεν ανοίγω-κλείνουμε τον φούρνο μας όταν μαγειρεύουμε, δε χρειάζεται επιπλέον, έτσι χάνεται θερμότητα και καθυστερεί στο ψήσιμο.

Είδατε πόσο εύκολα και νόστιμα ψωμιά κάνατε και φυσικά ποικιλία με την μια. Και να θυμάστε ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το θέλουμε.

 

Καλή σας όρεξη με ζεστό και φρέσκο ψωμί από τα χέρια σας.



                                                
                                                                                                    Μαριλένα



4 σχόλια:

  1. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή, ακόμα και για μένα που είμαι ερασιτέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι κατάλαβα είσαι φίλος. Μπράβο σου που τα κατάφερες εάν δοκιμάσεις και άλλες συνταγές θα δεις με το τρόπο που τις γράφω και τις κάνω, ακόμα και με τις φωτογραφίες μου θα καταφέρεις πολλά περισσότερα φαγητά ακόμα και γλυκά.Τι λες δεν δοκιμάζεις;;;;
    Σε ευχαριστώ που επέλεξες τη σελίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή