Υλικά:
- 600 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1\2 κουταλάκι του καφέ αλάτι
- 1\2 φακελάκι μαγιά
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό [ όχι εντελώς γεμάτη ]
- 250 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια σταφιδοελιές [ να έχετε βγάλει τα κουκούτσια τους ]
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του ψωμιού
- λίγο λάδι για να αλείψετε το ψωμί
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και την διαλύουμε.
Μετά βάζουμε και το υπόλοιπο νερό και το ανακατεύουμε με το χέρι μας να
πάει παντού η μαγιά. Ανακατεύουμε σιγά - σιγά και βάζουμε το αλεύρι [
προσοχή, ίσως να μην χρειαστεί όλο ], βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε
πάντα με το χέρι μας και στο τέλος βάζουμε και το αλάτι, το ανακατεύουμε
μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στο χέρι μας και να πλάθετε.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν [ 30 λεπτά ]. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς, λαδώνετε από πάνω τα ψωμιά σας ελάχιστα και τα ψήνετε.Θέλουν περίπου 30 λεπτά, θα το δείτε από το ξανθωπό χρώμα που θα πάρει όχι μόνο από πάνω το ψωμί αλλά και από την κάτω μεριά του. Πριν το βάλουμε στο φούρνο, το χαρακώνουμε ελαφριά. Προσοχή δεν ανοίγω-κλείνουμε τον φούρνο μας όταν μαγειρεύουμε, δε χρειάζεται επιπλέον, έτσι χάνεται θερμότητα και καθυστερεί στο ψήσιμο.
Είδατε πόσο εύκολα και νόστιμα ψωμιά κάνατε και φυσικά ποικιλία με την μια. Και να θυμάστε ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το θέλουμε.
Καλή σας όρεξη με ζεστό και φρέσκο ψωμί από τα χέρια σας.
Μαριλένα
Καταπληκτική και εύκολη συνταγή, ακόμα και για μένα που είμαι ερασιτέχνης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ότι κατάλαβα είσαι φίλος. Μπράβο σου που τα κατάφερες εάν δοκιμάσεις και άλλες συνταγές θα δεις με το τρόπο που τις γράφω και τις κάνω, ακόμα και με τις φωτογραφίες μου θα καταφέρεις πολλά περισσότερα φαγητά ακόμα και γλυκά.Τι λες δεν δοκιμάζεις;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ που επέλεξες τη σελίδα μου.
Πάω να την κάνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου επιτυχία από καρδιάς καλή μου!
Διαγραφή